Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyiket célszerű választani,...

Melyiket célszerű választani, a gépészmérnöki vagy a mechatronikai mérnöki alapszakot?

Figyelt kérdés
Érveket, szempontokat is írjatok, legyetek szívesek!

2012. febr. 21. 00:11
 1/2 anonim ***** válasza:

A mechatronikai mérnök összetettebb:elektronika+gépészet+informatika.

Lehet,hogy viszont több mindent tanulsz, de csak részleteiben.

Én mechatronikai mérnök párti vagyok. Gödöllő:SZIE. Itt tudsz is mindkettőről olvasni.

Egyébként állásajánlatoknál a gépészmérnököket keresik jobban, de szerintem ahová ilyen diploma kell oda jó a másik is.

Akkor menj mechatronikára ha érdekel az elektronika.

2012. febr. 21. 14:49
 2/2 Nasu válasza:

Szia! Egyetértek az előzővel, a gépészmérnököket jobban keresik, de igazából megfontolandó nagyon, mert nem egy habos torta elvégezni (bár a mechatronikát sem), elég könnyű kibukni, legalábbis a BME-n :) Ha jól láttam most 5000-en jelentkeztek gépészmérnöknek az országból, tehát már a bejutás is nehézkes lesz, lehet most megérné inkább a mecha. De őszintén szólva nem tudom, át kell gondolni alaposan, hogy téged mi érdekel jobban. A mecha az tényleg egy ilyen robotos, infós dolog, habár elárulom, hogy az első évben kb minden gépész karos ugyanazt tanulja. Tehát ha valamelyikre felvesznek, de mondjuk rájösz hogy mégsem az igazi, akkor átmehetsz simán egyikről a másikra. Az egyetemen már úgyis több információd lesz meg jobban átlátod a dolgokat.

De amúgy megéri nézegetni a gépészek meg a mechások órarendjét, legalább hogy kb miről fogsz tanulni :) Lehet az megkönnyíti a döntésedet. Vagy ha nem ez a fő szempont nálad, akkor nézz utána a lehetőségeknek, állásajánlatoknak. :)

2012. ápr. 29. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!