Szerintetek ez súlyos bűn, csalás lenne? (többi lent)
Esti gimnáziumba szeretnék járni.Most nappalis vagyok egy erős suliban,és a 11. osztályt csinálom viszont úgy hogy nyelvi előkészítős osztályba járok (szóval a 10.-es anyagot tanulom,és 13.-ban érettségiznék).
A lényeg,az az lenne hogy estiben kezdhetnék normálisan 12.-ben,és még abban az évben érettségizhetnék is,így megspórolnék 1 évet (11. osztályos érettségi tantárgyak anyagát megtanulnám).
Viszont ha megnézik a 9.osztályos jegyeimet a bizonyítványomban,akkor csak azt látják hogy angolból,és még kb 1-2 random tantárgyból kaptam jegyet (mivel nyelvi előkészítő...),ezért arra gondoltam,hogy mivel más módon nincs jelezve hogy az egy nyelvi előkészítős év volt,ezért minden olyan tantárgyhoz,ami nem nyelvi előkészítős osztályban tanítva van(normális 9.-ben),beírnék 1 jegyet.
Így sikerülne ez az egész.Mit gondoltok ?Milyen büntetőjogi következményei lehetnek ?
Szigorúan zárójelben:nyomós okom van erre.
Köszönöm mindenkinek aki veszi a fáradtságot és elmondja a véleményét,amit kérnék hogy szorosan a témához fűződően tegyen.
Igen, és szerinted nem derül ki, hogy kamu bizonyítvánnyal mész. Még ha 50 évesen is mész levelezőre, vagy estire, úgyis utána néznek, legalább annak, hogy melyik gimnáziumba jártál. Egyébként a törzslapot, stb. megkapod az iskoládtól, ha megszünteted a jogviszonyt, és az új iskolában követelik annak bemutatását.
Üdv, egy volt estis...
Ez okirathamisítás és büntetőjogi következményei vannak. Akár rendőrségi feljelentést is tehetnek. Nálunk most itt az egyetemen éppen van egy ilyen ügy: leckekönyvébe a hallgató írt be néhány jegyet és ment a feljelentés miatta.
Szerintem nincs olyan körülmény, ami megérné, hogy emiatt rendőrségi ügyed legyen.
Egyébként meg úgy tudom, hogy vannak olyan estis sulik, ahol egy év alatt lehet két év anyagát venni, így akár legálisan is megcsinálhatod egy évvel korábban az érettségit.
milyen papírokat küldenek??? hát azt h milyenek voltak a jegyeid... arról te kapsz egy hivatalos igazolást. szerinted annyira hülyék egy iskolában a tanárok h odamész és megkérdezik h "milyen jegyeid voltak?" te rámondod h "mindenből ötös voltam" és akkor beírják azt neked és ezentúl ezek az új jegyeid?:D
de amúgy meg ha szerinted annyira biztonságos ez a dolog és nem veszik észre, akkor csináld meg. nem értem mit kötöd az ebet a karóhoz. elmondták kb 6-an h "tuti h le fogsz bukni". mit vársz mit mondjanak még? ha úgy sem hiszel senkinek, csak a saját butaságodat mondogatod, akkor csináld meg rajta.
Lehet hogy nem voltam elég világos.Én a 9. osztályos jegyeimet akartam hamisítani,illetve beírni néhányat,mivel akkor szinte csak nyelvet tanultam,és ezért (mint ahogyan normális gimiben az én 11.em 10.nek számít)én nem 12.be mennék,hanem 11.be.
Nem hiszem hogy annyira alaposan megnéznék a 9.es jegyeimet,és utána járnának,hogy nem hamisak-e...
Nincs sehol külön feltüntetve hogy a a 9. nekem nyelvis volt.
Totál esélytelennek látom hogy majd pont a 9. évfolyamban kapott jegyemet fogják vitatni..
én is nyelvi előkészítőbe jártam, úgyh tudom miről beszélsz. voltak akik elmentek tőlünk, azok ha nem ugyanolyan suliba mentek, akkor különbözeti vizsgát kellett tenniük, azokból a tárgyakból amiket nem tanultak.
de mondom, nyugodtan csináld meg akkor, ha úgy gondolod h nem veszik észre. lehet h nem most fogják észre venni, hanem mikor érettségizel vagy ha esetleg jelentkezel továbbtanulni és akkor sokkal nagyobb szívás lesz az egész.
2 dolgot nem értek..
18-ra emelték a tankötelezettséget, nem? Vagy most hogy is állunk. Na szóval, hogy akarsz kijelentkezni?
Aztán meg minek mennél estire, ha egy jó nappali gimibe jársz???? Ott aztán nem fogsz sok újat tanulni, nem egyszerű ám, nincs minden nap óra, délutántól kora estig tartanak az órák, az csak arra jó, hogy többen kapjanak érettségit.
1 év miatt csinálod az egészet? Hülyeség, ahelyett, hogy feladod azt, ami előre vihet, nyomd meg az utolsó éveidet! Mit akarsz kezdeni magaddal érettségi után? Sokan diplomával se kapnak állást, nemhogy 1 érettségivel, ami ráadásul nem is fog olyan jól sikerülni estin, mint nappalin.
de ha nem hiszed próbáld csak ki, és bánd életed végéig! Nagy hülyeség lenne ám. És igen, a sulik kapcsolatban vannak egymással, szóval tudják honnan jössz, hanyadik évfolyamról. Sőt, képzeld, én középiskolát váltottam előben, és az általános iskolámban is tudták...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!