Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Most minden egyforma szakra...

Most minden egyforma szakra ugyanaz lesz a ponthatár? Úgy értem, hogy például Szegeden a btk-n töri szakon ugyanannyi lesz mint Debrecenben?

Figyelt kérdés
2009. jún. 5. 13:12
 1/10 anonim ***** válasza:
Kizártnak tartom. Pl. hogy lehetne ugyanannyi a ponthatár a pécsi gépészmérnökire, mint a BME-re? Hol találtad ezt az információt?
2009. jún. 5. 13:49
 2/10 anonim ***** válasza:

Nem. Minden iskolaban mas es mas az azonos szakon is a ponthatar, hiszen a ponthatarok mindig a jelentkezok eredmenyeinek fuggvenyeben alakul ki, es ugye nem jelentkezik minden torteneszjelolt az osszes tori szakra.

Persze megeshet, hogy ugyanannyi lesz, volt is ra pelda, de ez mindig csak a veletlen muve.

2009. jún. 5. 14:06
 3/10 anonim ***** válasza:
a kérdező nem tévedett nagyot, ugyanis valóban be akarják vezetni ezt a rendszert.de még nem most.talán jövőre.szóval nyugi!!!:)
2009. jún. 5. 14:14
 4/10 anonim ***** válasza:
De hát mért akarják bevezetni? Hiszen ez egy hülyeség...
2009. jún. 5. 14:32
 5/10 anonim ***** válasza:
az.de elég sok hülye döntés született már eddig is,ami a felsőoktatást illeti:O
2009. jún. 5. 15:39
 6/10 anonim ***** válasza:
Megjelolnel egy forrast, ahol ezt az informaciot hallottad? Koszi.
2009. jún. 5. 15:55
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!! Negyedikes gimis vagyok, és az információt az ofőm mondta... Én is hülyeségnek tarom ennek a bevezetését, hiszen az egyes iskolák ugyanazon szakjai között hatalmas eltérések vannak.....
2009. jún. 5. 18:05
 8/10 anonim ***** válasza:
Én nem féltem a jó iskolákat. Majdt átnevezik a szakjaikat, hogy ne kelljen belecsúszni ebbe. Vagy lesz annyi befolyásuk, hogy elérik, a gyengébb iskolák más néven indítsák azt a szakot. Sok érdeket sértene ez a döntés.
2009. jún. 5. 19:35
 9/10 anonim ***** válasza:
En tovabbra sem ertem ezt. A ponthatarok megallapitasanak mai modszerevel ez nem lenne lehetseges, mert mint mondtam, nem jelentkezik mindenki az altala valasztott szakot indito osszes intezmenybe, igy mas-mas emberek mas-mas pontokkal versengenenek. Az azonos ponthatar nem lenne kivitelezheto. Tovabbra is varom a forras megjeloleset, ha valakinek modja van ra. Koszi. (Szakmai szempontbol erdekel a dolog.)
2009. jún. 6. 12:02
 10/10 A kérdező kommentje:
Ha tényleg bevezetik ezt a rendszert, akkor közösen fogják eldönteni, hogy hol, mennyi lesz a ponthatár, nem a jelentkezők pontszámai alapján... Állítólag.
2009. jún. 6. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!