Szeretnék esti gimnáziumba járni mik a teendők az én esetemben? (infók lent)
18 éves vagyok és 10. osztályos.Egy igen jó,szigorú iskolába járok.A problémám,ami miatt esti tagozatra szeretnék menni több dologból is fakad:1 nem szeretem hogy idősebb vagyok az osztálytársaimnál,(nem buktam,csak később tudtam elkezdeni még az általánost különböző okokból kifolyólag) 2 nem szeretem ezt a sok szar tantárgyat mint pl:fizika,kémia,biológia,földrajz stb...
Szeretnék csak az érettségin megkövetelt tantárgyakra koncentrálni,mint ahogy az az esti gimnáziumokban (tudásom szerint)történik.Ezért,és így adta magát a gondolat,hogy esti gimnáziumba kezdjek el járni.
Filozófiából és angolból képes lennék már egy elég jó közép szintű érettségire,angolból már megvan a középfokú.
A lényeg az lenne hogy jövőre szeretnék érettségizni,szóval 2 évnek az anyagát 1 év alatt kéne megtanulnom,ami elvileg lehetséges esti gimnáziumoknál.
Mit gondoltok erről az ötletről ?Érdemes belekalkulálni hogy mindenképpen szeretnék továbbtanulni.
Mindenkinek köszönöm a a véleményét,és hogy foglalkozik a problémámmal!
Most láttam meg ezt a választ egy oda nem illő kérdésnél, nem én írtam, de szerintem neked szánták:D
" Ha tovább szeretnél tanúlni gondolok itt egyetem stb. akkor el ne menj estibe..Az esti gimnáziumokban nagyon rossz a szinvonal...eleve az esti képzés nem lehet olyan jó minöségü mint a minden napos nappali képzés..és én is 18 évesen leszek 10. es egy nagyon jó gimnáziumba járok csak 8. után nem vettek fel ezért újra jelentkeztem.:D
Téged mért zavar hogy egy évvel idősebb vagy..annyira lényegtelen szerintem..van olyan aki nem.is tudja ezt rópam:D
Amúgy az én gimimben van nem egy 21-22 éves 13. os és senki se foglAlkozik vele hogy már ennyi idősek, meg nem is lényeg hanem a végeredmény..Senki se fog neked beszólni hogy már ennyi idös vagy.:)
Szerinted maradj ott!!"
Köszönöm a válaszokat!
Én ezt már eldöntöttem.Amit még nem írtam le,de nyomós érv az esti mellett,hogy én nem bírom ezt az iskolarendszert.
Nem bírok még ki 2 év sulit.
Miután leérettségiztem,rögtön megyek a nővéremhez Franciaországba,és ott fogok továbbtanulni.Viszont ez csak úgy lehetséges ha jövő után már rögtön kimegyek,mert csak úgy esek bele az államilag támogatottak csoportjába.
A színvonaltalanság nem érdekel,aki akar az tud tanulni.
Amúgy arra az egyetemre amelyikre menni szeretnék Franciaországba simán felvesznek bárhogy,mivel ott más a rendszer,szinte csak be kell iratkozni,aztán nem kell kiesni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!