Megváltozott az érdeklődésem, lehetséges még a váltás?
Közgazdasági középiskola pénzügyi szakán tanulok jelenleg, 11.-es vagyok. Az idei tanévben kezdek rájönni,hogy engem ez az egész nem is érdekel, nyűg az egészet megtanulnom, nem szivesen tanulom a szaktantárgyakat, se a számviteli gyakorlat sem megy olyan jól,mert egyszerűen meguntam.egyedül a matekot szeretem jelenleg az egész iskolában. de az eredményemim általában 4,7-4,8 közt vannak. 15 éves fejjel úgy érzem hiba volt nem a gimi mellett dönteni, de ez már lényegtelen.
egyre inkább érdeklődöm a természettudományok, egészségügyi dolgok felől és ilyen téren szeretném tanulmányaimat folytatni.
de a nagy bökkenőt jelent,hogy csak 9.-ben volt kémiám és biológiám. valamint fizikám csak általánosban. szerintetek ha a nyarat rászánom akkor fel tudnák készülni a 2013-as érettségirre biológiából és kémiából? biológiát egyedül tanulnám, kémiában pedig segitene a nenám aki gimnáziumi kémiatanár.
a másik kérdésem az lenne,hogy milyen könyvekből tudnák felkészülni az emelt érettségire?
előre is köszönöm :)
11.-es vagy? 17 éves?? :DDD
Áááá...nem!!! Ezt már egy életre elb*sztad...:DD
Ugye lány vagy??? ;DD
Fejezd be a sulit, és utána 1-2 év meló - mellette készülj majd pl. biológia érettségire.
Hidd el, sokkal jobban jársz, mintha egyből suli után egyetemre felvennének...
Aki dolgozott előtte, az tudja miről beszélek...
Kedves kérdező, nyugi nem vagy még elkésve.
Mondjuk azt leírhatnád, hogy pontosan melyik egyetemi szakok érdekelnek, mert azért nem mindegy, hogy biológus, diplomás ápoló, vagy mondjuk orvos szeretnél e lenni.
Továbbá az sem mindegy, hogy melyik tantárgyból szeretnél emeltszintet. Ami a kémiát illeti én azt 8 hónap alatt tanultam meg nulláról középszintre magántanárral, az érettségim 91%-os lett, szóval az megoldható, továbbá ha abból szeretnél emeltet az sem gáz, mert az emeltben nem sokkal több az elmélet, csak többet kell benne számolni.
A biosz viszont jóval keményebb, nagyobb az anyag, szerteágazóbb, de tanár nélkül is meg lehet érteni, ha középszinten szeretnél menni. Viszont ott az emelt az BRUTÁL abban a sejtbiológiától elkezdve minden van és minden baromi részletes. Oda már kell egy tanár. Én az emelt bioszra két év biosz fakultációval készültem fel.
Ami a könyveket illeti bioszból a mozaik kiadó könyvei a jók, azok, amik gimnazistáknak valók, mert van szakközepes könyvük is.
Tehát ezek:
10. [link]
11. [link]
12. [link]
Kémiából szintén a mozaikos könyveket tudom ajánlani, valamint a Villányi tankönyvet és munkafüzetet, de ezt a rokonod úgyis jobban tudja, mint én. :-)
Szóval szerintem nem reménytelen a helyzeted :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!