Mérnök informatikus?
Szóval, a tervem az, hogy mérnök informatikus leszek. Még csak nyolcadikos vagyok, de megtetszett ez az egyetem: [link]
A kérdésem az, hogy matekot mennyire kell tudni? Ismerek egy embert, aki oda ment, de első évben kibukott matek miatt... most könyvesboltban dolgozik. Én szerény véleményem szerint jó vagyok matekból, eddig mindig ötös voltam, felvételim most is 45 pontos lett. De ez elég? Ha tartom ezt a szintet. A másik az, hogy a programozást azt mennyire kell tudni, mikor odamegy az ember? Úgy értem, hogy jól megtanítják az alapoktól? Ha nem, akkor mikor érdemes elkezdeni? És milyen nyelven?
A középiskolába már tudom, hogy felvettek, emelt óraszámban van angol meg matematika, csak az a gond, hogy emellett az iskola mellett mennyire tudok majd programozni, mivel kollégium kötelező...
És még annyi, hogy ha felmutatsz külföldön egy ilyen BME-s diplomát, az mennyire számít jónak egy nevesebb cégnél (pl. Ubisoft)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!