Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Tudtok nekem olyan oldalt...

Tudtok nekem olyan oldalt ajánlani ahol ingyen megtanulhatom a siket-néma nyelvbeszédet?

Figyelt kérdés
Nekem van hallásom,meg minden (ez most kicsit csúnyán fogalmaztam, bocsánat), de mostanában sokat érdeklődöm és szeretném valamennyire megtanulni a jelbeszédet. Előre is köszönöm szépen.
2012. febr. 9. 19:17
 1/4 yuda ***** válasza:

hallatlan.hu

de személyes kontaktus nélkül nehezen tudom elképzelni, ha senkitől nem tanulsz, aki kijavítja a hibákat, elmagyaráz ezt-azt.

2012. febr. 14. 20:21
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2012. febr. 19. 12:43
 3/4 anonim ***** válasza:

Személyes kontaktusban való elsajátítás nélkül sajnos nem sokat ér. Mert nem csak szókincs van, hanem még egy csomó minden, pl proform, amit a neten nem fog senki elmagyarázni, mert nem is lehet.

Egy fontos dolog: soha ne hívd őket siket-némának. Degradálónak érzik, mert nem némák. Csak siketnek szokták őket mondani.

2012. jún. 2. 23:14
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha az amerikai jelnyelv (ASL) is érdekel, akkor olyan gazdag online források vannak, amikből valamelyest ki lehet következtetni a nyelvtant is. Pl.

[link]

itt pl. nemcsak videós szótár van, hanem videós kifejezésgyűjtemény is.

ASL-lel használhatod a gazdag amerikai anyagokat, esetleg eleven kapcsolatot is kereshetsz ilyen skype-szerű eszközökkel is.

A magyar jelnyelv viszont más, mint az ASL, nem érthető meg kölcsönösen az ASL-lel. A jelnyelvek ugyanúgy természetes módon alakultak ki közösségekben, mint a beszélt nyelvek, tehát nincs egy egységes jelnyelv.

2012. dec. 19. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!