Orvosira menjek? Bírni fogom? Esetleg informatika?
Most vagyok 10-es (0. évf. miatt gyakorlatilag csak a 9.-es tananyagot tanulom) Alapvetően régóta foglalkoztat az orvosi, azon belül is a sebészet. A biológia is érdekel, szerettem általánosban (idén nincs), kémiából 3 éven keresztül 5-ös voltam, de ebben az évben nagyon "ellustultam", félévkor éppen hogy csak meglett a 4-es, ezt a félévet pedig egy 2-essel kezdtem. Alapvetően matek beállítottságú osztályba járok, félévkor mindenből 4-es lettem, matekból a lustaság, meg az egyéb iskolán kívüli foglalkozásokból fakadó időhiány miatt félévkor 3-as lettem, meg még a német nyelv amiből 2-es (tavalyi bizonyítványom jobb volt) németet sosem szerettem, inkább az angolt. Orvosin kívül még az informatikában játékfejlesztés érdekelne, jobban is mint az orvosi, de nem tudom, hogy alapvetően van-e Magyarországon ilyen egyetem, főiskola ahol ezt tanítják, meg suli után egy játékfejlesztő képesítéssel nem tudom merre lehetne elhelyezkedni.
Alapvetően a jegyeimet mindig a lustaságom miatt rontom le. Szóval ha rákapcsolok bírni fogom az orvosit? Valamint van MO-n játékfejlesztéssel foglalkozó iskola, és ezzel nehéz lehet elhelyezkedni?
Amit most tanulsz infoból, az lesz az érettségin túlnyomó részt. Bár a legtöbb info sulira Matek-Fizika párosítással is tudsz menni, tehát végülis nem feltétlenül gáz, ha ezt nem tanulod meg (de akkor fizikát kell).
Olyan egyetem, ami direkt játékfejlesztéssel foglalkozna nincs Magyarországon (amennyire én tudom), de ez nagyban attól is függ mit akarsz csinálni "játékfejlesztésen" belül. Pl. Médiateknikus szak van ELTE-n, ami végülis egy megfelelő szak animátori pályára. Kétlem, hogy Magyarországon lennének (jó) esélyeid ilyen szakmára, amúgy, de én is csak "tippelgetek".
Azt mondani, hogy "Ja csak ellustultam." meg "Majd jövőre komolyan tanuluk." az nagyon jól hangzik, csak semmit nem ér. Tanulj komolyan MOST és, ha sikerülnek, akkor (előre láthatóan) bírni fogod, ha nem tud rávenni magadat, akkor egyetem se (valószínű), hogy tudni fogod, azaz nem (feltételezhetően) nem fogod bírni. Persze biztosat nem lehet mondani, mindig történnek kivételek. De ne hitegesd magadat ilyennel, hogy "majd". Most tedd meg, ha tudod.
Aztán még azt is hozzá tenném, hogy van-e egyáltalán fogalmad arról, hogy milyen munka is a játékfejlesztés? Hogy mit kell ott csinálni? Mert csak, akkor érdemes erre alapozni, ha még úgyis érdekel a téma, hogy tudod, hogy hogy is néz ki. Sokan csak azért érdeklődnek ez íránt, mert gamerek és azt hiszik, hogy, mert jó játszani, ezért a fejlesztése is hasonló izgalmakkal jár (többnyire ez nem teljesül be náluk). Ha van róla fogalmad, akkor jó. Ajánlatos más programozói munkát megfontolnod vagy inkább külföldre tájékozodnod; ha nem, akkor ismerkedj meg vele előbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!