Melyik egyetemen tanuljam a földrajz vagy földtudomány szakot?
NYME-TTMK Szombathely, föci.
elhelyezkedés... ha szereted a tárgyat, és álmod, hogy a föcivel foglalkozz bmilyen szakirányban, akk úgyis föcire jelentkezel.
nehézség: minden egyetemen szinte, sőt uazt tanítják föci bsc-n, csak a szkirányok választhatósága eltérőek. NYME-n sok gyakorlati óránk van, elég érdekesek azok az órák: ásvány- és kőzetfelismerés, térképszerkesztés műszerekkel, csillagvizsgálás, tájékozódási verseny, terepgyakorlatok.
anyagiak: nos államin ugye ingyenes a képzés, költségesen pedig a 2011. őszi félév 95.000 Ft volt. de a ponthatár elég alacsony, cirka 90-en vunk a szakon. 2 db 9300 Ft-os koli és 1 db 15000 Ft-os kolink van.
én jól döntöttem, hogy ide jöttem tanulni, élvezem. nem bántam meg. első éves vagyok.
ha bármi kérdésed van, nyugodtan írj privit, szívesen válaszolok :)
4. vok
javítok: idén ősztől 175.000 Ft lesz egy félév...
Onnan, hogy ott végeztünk sokan! :D És a csoportunk 70%-a volt ELTE-s diák, mert úgy döntöttek geotechnikát tanulnak azt meg máshol nem tudják megtanulni! :D
ELTE-n akkor célszerű maradni, ha geológia vagy geofizika MsC-re van szükséged. Hidrogeológiával pl. ott nem tudsz mit kezdeni mivel nincs rá lehetőség. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!