Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen szakmával fogadnak...

Milyen szakmával fogadnak szívesen az Egyesült Államokban?

Figyelt kérdés
11. osztályos vagyok Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Szakközép Iskolába járok. Nemsokára itt a fősuli/egyetem. Nálam a Corvinus és a BGF jöhet szóba. Arra vagyok kíváncsi hogy vendéglátás-idegenforgalom-szálloda-turizmus témán belül milyen szakot válasszak ha felvesznek valamelyikbe. Azért fontos mert mindenképp olyan szakmát akarok amivel szabad út nyílik az Egyesült Államokba . Kaphatok letelepedését/zöldkártyát/vállalhatok munkát szabadon/szponzorál egy cég/és legálisan ott élhetek . Olyan szakma ami után kereset van és szívesen fogadják az országban.
2012. febr. 5. 19:57
 1/3 anonim ***** válasza:
Hát szerintem magyar diplomával usában elhelyezkedni nagyjából lehetetlen. A világ legjobb egyetemei ott vannak, a rendkívül kimagasló "zseniket" már a középsuli után az Államokba csábítják. Amerikában kevés okos ember van, és ők se mind született amcsik, de a legjobbak a szakmájukban, szóval ha diplomás szakmával szeretnél ott dolgozni, akkor kb. világszintű szaktekintélynek kell lenned. Ilyen idegenforgalmi mittoménmilyen menedzser diplomával meg főleg nem mész sokra, ezek a szakok a magyar felsőoktatás Achilles-sarkai. Magyar műszaki, orvosi v. természettudományos diplomával mondjuk Közép-Európában, Németországban el lehet helyezkedni, ami neked lesz azzal örülhetsz ha itthon találsz munkát, persze ez nem bántás vagy lenézés, rengeteg szakra mondható el ugyanez.
2012. szept. 22. 21:38
 2/3 A kérdező kommentje:

És hogyha ott végezném el a fősulit vagy egyetemet ? Egy másik topikban feltettem ezt a kérdést hogy USA-ban fősuli de már egy hónapja és senki sem válaszolt :(

http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__tanula..

2012. szept. 23. 11:56
 3/3 anonim ***** válasza:
Hát én erről csak annyit tudok, hogy ha nem (nemzetközileg) kimagasló sport vagy tanulmányi eredményért járó ösztöndíjjal jársz ottani fősuliba, az elképesztően sokba kerül (félévente milliók). Viszont úgy tudom, Angliában sokkal-sokkal jobb a külföldiek befogadása, és az ott szerzett diploma szintén rengeteget ér, persze az sem olcsó. Angol fősulira/egyetemre járókat szerintem itt a gyk-n is találsz.
2012. szept. 23. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!