Hogyan lehetek idegenvezető?
Figyelt kérdés
milyen iskolában kell járni?Ha elvégzem a Gazdasági főiskola turizmus-vendéglátás szakát akkor már dolgozhatok idegenvezetőként vag még el kell végeznem hozzá vmi más tanfolyamot is ?ha igen akkor milyet és hol van rá lehetőségem.
Előre is köszi a válaszokat. :)
2009. máj. 31. 20:06
1/3 anonim válasza:
Attól,hogy főiskolán elvégzed az ifo szakot még nem leszel idegenvezető.Ahhoz be kell íratkoznod egy olyan suliba ahol tanítják,ilyen az Oktáv pölö,majd ki kell váltanod egy igazolványt.Addig nem vezethetsz,de még csak egy véletlenül hozzád csapódott csoportnak sem magyarázhatsz mert ha rajtakapnak az életben nem vezethetsz majd.ehhez külön engedély kell.A suli amúgy nem nehéz,sokmindent tanulsz majd,idegenvezetés mődszertant,marketing,gyakorlat,sok idegennyelv(mert nyelvvizsga kell h vizsgázhass),rendezvényszervezés,országismeret,turizmus stb.Most állítólag már 2 éves,amikor én csináltam 2 éve még 1 volt.A vizsga eg idegen nyelvű gyakorlat majd egy szóbeli,nekünk az magyarul volt,állítólag most már idegen nyelven is van.
2/3 anonim válasza:
Én is idegenvezető tanfolyamon gondolkozom, nem tudom, hogy megéri e, de én a mua.hu-n néztem. Szerintem az is előny hogy utána ad plusz 30 pontot meg kreditet is asszem.
Tehát utána egy felvételi főiskolára vagy egyetemre könnyebb egy picivel, mondjuk ezután csak turizmusra lehet menni (h megegyezzen a szakirány gondolom) de abból meg túlképzés van...:S:S
3/3 anonim válasza:
1/2 anonim, az alatt hogy "ifo" mit értesz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!