Nagy hiba gimi helyett szakképzőbe menni?
Figyelt kérdés
mindig azt mondják,hogy a szakképző béna ott oda rosszabb tanulók járnak.8.-os vagyok három tantárgyból vagyok négyes (többi 5-ös)a felvételim is jó lett,de nekem az minden vágyam,hogy szakács legyek,és ezért megfordult a fejemben,hogy a Gundel Károly-ba fogok menni.Jó ötlet ez vagy menjek inkább gimibe?2012. jan. 30. 15:42
1/3 anonim válasza:
Ha az minden vágyad hogy szakács legyél,akkor menj szakképzőbe.
Van benne valami hogy a jó tanulók gimibe járnak.Szakképzőbe azok mennek akiket máshova nem vesznek fel.
2/3 anonim válasza:
én a helyedben gimibe mennék, szakácsnak tanulhatsz utána is, először koncentrálj az érettségidre, mert már mindenhez kell! igaz, én szakközépbe járok, de csak azért, mert a gimiről sajnos néhány ponttal lecsúsztam, de ugyan abba a suliba járok, ugyan az a színvonal, minden tanár, csak annyi, hogy az érettségim mellé még lesz egy informatika képzettségem is. na de visszatérve a problémádra, én gimnáziumba jelentkeznék, utána tanulnék szakot. (én mondjuk nem azzal akarok foglalkozni amit most tanulok, hanem fősulin majd kommunikáció és médiatudományt akarok tanulni, műsorvezető akarok lenni..:))
3/3 anonim válasza:
A hülye sznobok terjesztik ezt, én mindig le is üvöltöttem az ilyen kedves osztálytársaimat.
Manapság sokkal okosabb dolog szakmát tanulni. Persze jó, ha olyan a suli, ahol érettségit is ad a képzés, mert az jól jöhet, ha esetleg olyan helyre mennél, ahol követelmény.
De pl. ha marad ez a felvételi rendszer (mondjuk nem hiszem, de ki tudja), akkor gimi után lesz egy érettségid, hú. És mit csinálsz vele? Főleg, hogyha tényleg szakács akarsz lenni. Ha közben meggondolnád magad, érettségivel mehetsz még mindig tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!