Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 35 évesen van még értelme...

35 évesen van még értelme elkezdeni egy 4 éves főiskolai képzést nappali tagozaton?

Figyelt kérdés

A választott szakom az orvosi laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analitikus lenne. Levelező képzést, azzal a szakiránnyal, ami engem érdekel csak az ország másik felében találtam, ahol az oktatás havi egy teljes hetet venne igénybe. Ezt anyagilag (utazás, szállás) semmiképp sem tudnám bevállalni. Ráadásul levelezőn semmilyen juttatást nem kapok, ha jól tudom. Dolgozni emellett lehetetlen, mert nincs az a munkahely, ahol csak úgy elengednek havonta egy hétre. :((

Szerintetek merjek belevágni a nappali képzésbe?

2012. jan. 30. 09:37
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Kívánom, hogy sikerüljön, nagy kitartást, szorgalmat hozzá. Az a legkisebb baj, hogy a csoporttársak fiatalabbak, majd legalább megérzik, milyen fontos, hogy tanuljanak. A nehéz inkább az, hogy 4 év, és valahogy mellette pénzt is kell keresni. Azt próbáltad, valami olyan labor munkahelyet, ahol támogatnák a tanulást? ehhez valamilyen segítség, ismerős kéne, hátha...
2012. jan. 30. 10:32
 12/18 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy munka így se nagyon van, pedig már tényleg lejjebb adtam az igényeimet. De még egy takarítói álláshoz is papírt, gyakorlatot, meg referenciát várnak el. :(( Ha azt nézem, hogy ha az alatt a másfél év alatt, amíg munkanélküli voltam (vagyok még mindig), elkezdek valamit, mostanra már a felét letudtam volna. Nem akarok még több évet elvesztegetni az életemből, mert már nem vagyok fiatal.

Sajnos nincs egyetlen laboros ismerősöm sem, tehát marad a diákmunka, de az is csak szünetekben, mert ahogy nézegettem a tematikát, hát elég sokat kell tanulni. Kemény lesz, az biztos.

2012. jan. 30. 10:54
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Légyszi' ne halogasd, menjél helyettem is!!!!!!!
2012. jan. 30. 12:49
 14/18 anonim ***** válasza:
szerintem is mehetsz nyugodtan, manapság már nem 18-19 évesek vannak ám az egyetemeken. én ugyan most levelezőre járok, de pár tárgyon együtt vagyunk a nappalisokkal. egyáltalán nem gáz. ráadásul szoctámot garantáltan kapsz első félévtől, másodiktól meg akár tanulmányi ösztöndíjat is, ha jók az eredményeid. majdnem annyi lóvé is kijöhet, mint ha valami szarabb gyárba kellene dolgoznod.
2012. jan. 30. 13:01
 15/18 anonim ***** válasza:
Én mielőtt belekezdenék alaposan utánaérdeklődnék ennek a szaknak. Azt mondod, nincs laboros ismerősöd, és röntgenes? Van-e munkahely, elhelyezkedési lehetőség vele Debrecenben, ahol laksz? Ugyebár a kórházakban folyamatosan építenek le, több ismerősöm is dolgozik röntgenosztályon (igaz más részein az országnak), hajszálon függ a munkájuk. Ráadásul az ilyen képzésre sokan mennek tőlük csak azért, hogy magasabb fizetési kategóriába kerüljenek; de ugye nekik már van egy biztos munkahelyük, és csak mellette járnak főiskolára. Ráadásul a munkahely nem is támogatja, nekik jobb, ha csak egy tanfolyam-végzett bért kell kifizetniük. Őszintén szólva, én nem vágnék bele. 4 évet rááldozni úgy, hogy nem tudhatod kapsz-e állást utána, addigra majdnem 40 vagy.... Igen, nappalin kaphatsz ösztöndíjat, meg nem kell tb-t fizetned, de ennyi. Nézz utána, kérdezősködj, mi az állás-helyzet Debrecenben, de csak azért mert tetszik a szak, ne vágj bele!!!
2012. jan. 30. 13:05
 16/18 anonim ***** válasza:
Én írtam az előző választ. Csak mégegyszer hangsúlyozni szeretném, nem a koroddal van a baj, nem is az elszántságoddal, hogy visszaülj az iskolapadba, sőt! Minden tiszteletem érte. Egyedül arra kérlek, mielőtt döntenél, gondolj az elhelyezkedésedre! Az a baj, ez a szak nem olyan, mint a bolti eladó, hogy tizenöt kisbolt van minden utcában, vagy mint a titkárnő, könyvelő, hogy minden cégnél jól jön egy ilyen, ennek a szaknak nagyon szűk az elhelyezkedési területe, a kórház, plussz 1-2 cég esetleg a városban. És ha oda nem jutsz be, akkor mit értél el 4 év tanulással? Komolyan, nem lebeszélni akarlak, csak kérlek, nézz utána.
2012. jan. 30. 13:24
 17/18 A kérdező kommentje:

Nem fogok felelőtlenül belevágni egy főiskolai képzésbe. Nem olyan vagyok. :) Sőt, még egy tanfolyamot is 100x meggondolok, ahogy tettem ezt tavaly is. A legrosszabb viszont, amit tehetek, hogy nem teszek semmit. Másfél éve várok a "csodára", hogy legyen egy munkám, de semmi. :( És ez elkeserítő. Nem tudom pontosan, hogy ezzel a szakkal milyenek az elhelyezkedési esélyek. Olvastam/hallottam már mindenfélét. Azt mondják, hogy külföldön eléggé keresett, Debrecenben is láttam már néhány álláshirdetést ilyen munkakörben. Mondjuk én nem feltétlenül csak itt dolgoznék az országon belül. Persze az lenne a legjobb, de ha végül pl. Pesten találnék munkát, nem tartana vissza. Főleg, hogy a mostani rendszerben 20 éven belül 8 évet mindenképp itt kellene dolgoznom. Valójában az sem érdekel, ha nem keresek 100 ezreket, ha közben szeretem csinálni, és azért legalább annyit kapok, hogy el tudom tartani a családomat. Olyanba semmiképp nem akarok belevágni, ami nem érdekel, de van jövője, mert tudom, hogy úgysem csinálnám végig. :( És ez azért a mostani felsőoktatási rendszert nézve több mint kockázatos vállalkozás lenne.

Egy kicsit tényleg félek attól, hogy mi lesz, ha végigszenvedem azt a 4 évet, aztán meg ugyanott leszek, mint most. Ennek is megvan az esélye, mint ahogy mindennek az életben. De, ha most hagyom a fenébe a továbbtanulást, akkor az már nemcsak egy esély lesz arra nézve, hogy a végén esetleg semmivel sem leszek előrébb. :((

Ráadásul nekem nem a diploma a fontos, mert néztem okj-s képzéseket is, de nem találtam olyat, ami nőknek való és még kedvem is lenne hozzá. Tavaly akartam elkezdeni egy gyógyszertári asszisztens tanfolyamot, de a végén lemondtam róla, mert havi 20.000 Ft lett volna. :(

Köszönöm a biztató hozzászólásokat. Szerintem bele fogok vágni, aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz. Remélem a legjobbakat.

2012. jan. 31. 09:32
 18/18 anonim válasza:
Sziasztok! Látom már rég nem írt senki. Azóta mi a helyzet? Elkezdted az iskolát. Én is nappali tagozaton szeretném elkezdeni a főiskolát és ugyanezek az aggályaim, amelyek neked is. Én 26 éves lány vagyok és egy kicsit tartok a fiatal csoporttársaktól. Ráadásul fiúk lennének, mert mechatronika mérnök szakra szeretnék jelentkezni.Félek, hogy cikis lenne.
2014. dec. 28. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!