Kolesszal kapcsolatban lenne kérdésem?
Szombathelyi vagyok, és mindenképp Budapestre szeretnék majd felmenni, továbbtanulni.
Mennyi esélyem van arra, hogy kollégiumba kerüljek? Olyat hallottam, hogy kolesz jár: hátrányos helyzetért, ha valaki egyedül neveli a gyerekét, nézik a távolságot, a fizetést a szülőknél stb...
3 gyerekes családban élek (össz. vagyunk 3-an tesók), anyu meg apu nem minimálbért, de afelett picivel keres szóval egyáltalán nem vagyunk eleresztve anyagilag... így is most lesz szalagavató + a jelentkezést is most kell leadni és már most pénzügyileg sz*rban vagyunk, meg ballagás is lesz...
A tanulmányi eredményt is nézik? Mert végig kitűnő tanuló voltam gimiben, félévim is kitűnő lett. (jó tanuló voltam mindig)
Attól függ, hova akarsz menni tanulni. Pl sotén mindenki kap kolit, csak mondjuk van, aki 11 ezret fizet, van, aki 27et, az egy főre jutó jövedelemtől függően.
Más egyetemeken nagyon kevesen kapnak kolit, ez függ : távolság, anyagi helyzet stb., de leginkább a protekciótól:)
De pl. ha minden kötél szakad, akkor sotés kolikba mehetnek külsősök is, csak ők maxot fizetnek, kb. 27 ezret, albi meg olyan 35-40 ezer/hó rezsivel együtt ha többen összeálltok (személyenként természetesen).
Hol szeretnél tovább tanulni ? :)
Üdv : egy másik szhelyi.
BGF-et jelölöm első helyre, BKF-en is gondolkoztam. Szerinted van esélyem rá?
Te hová készülsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!