Lehetséges, hogy egyszerre 2 egyetemen tanuljak?
2.vagyok
tévedtem:
egymás után 2 Ba diploma nem lehet csak egy Ba+egy Master...esetleg egy felsőfokú szakképzés
de szerintem ennyie erővel mehetsz MASTER-re is kiegészítve az alapdiplomádat.
Előző vagyok >> Biztos választ jogszabályból fogsz kapni, illetve a felvi.hu oldalon is foglalkoznak a kérdéssel, ahol egyébként a Tiédhez hasonló "problémával" kapcsolatos kérdést is találtam:
Ha még ezzel sem segítek, akkor bocs az időrablásért. :)
A párhuzamos hallgatói jogviszony azt jelenti, hogy a hallgató egyszerre jár több szakra. A párhuzamos képzésben végzett ingyenes félévek nem adódnak össze. Ha a hallgató mondjuk egyszerre harmadéves az ELTE történelem szakán, másodéves a szegedi egyetem magyar szakán, és Debrecenben elsõs közgázon, akkor mindhármat ingyenesen végezheti addig, amíg valamelyik szakon diplomát nem szerez. Így legfeljebb összesen 12 félévig mindegyik képzésben állami támogatott lehet.
szóval végezhetsz párhuzamosan:)
Nem tudom, a valaszolok mikor kezdtek meg a tanulmanyaikat, de az uj rendszerben NEM CSAK a 12 felev szamit. Ha a 2. szakodat az 1. szak 2. taneveben (tehat a 3. felevben) elkezded, akkor az is lehet allamin, mert 1 felevnek fog szamitani a 2 szak 1-1 feleve. De ha kesobb kezded el, mar csak koltsegteriteses lehetsz, mert duplan porognek a felevek: ugyanaz a felev egyik suliban es a masikban osszesen 2 felevnek lesz elszamolva.
info@felvi.hu -ra irj, ha biztos valasz kell (bar en az o levelukbol ideztem neked, en is kerdeztem mar ezt toluk), 2-3 napon belul valaszolnak, es ok azert megiscsak hivatalos forras.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!