Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » EDUTUS diploma, BGF diploma....

EDUTUS diploma, BGF diploma. Csak az utóbbi ér valamit?

Figyelt kérdés
Hát, 420 ponttal nem fognak felvenni a kiszemelt gazdálkodási és menedzsment szakra. Pedig én akkor is ezt szeretném csinálni.. Fizetni nem tudunk csak úgy, diákhitelbe nem szeretnék beleugrani.. Arra gondoltam, hogy jelentkezek az edutus költségtérítésesére, mert ott a legolcsóbb a félév (150ezer), és mellette dolgozok. Egy BGF féléve ennél drágább, és nem is hiszem, hogy mellette tudnék dolgozni. Nagyon komolyan veszem a vágyaim és a szakot, nem akarom feladni, és más lenni.. De vajon értékelik ugyanúgy az edutusos diplomát, mint egy bgf-est? Vajon felmérik tudásom, vagy csak szimplán elhajítják majd diplomám esélyt sem adva? Számít a külföldi munkatapasztalat s nyelvvizsgák, vagy tényleg csak az a mérvadó, hol hol végeztem? Normális válaszokra lennék csak kíváncsi.. :/
2012. jan. 25. 21:04
 1/7 anonim ***** válasza:

Hát alapvetően erősebb egy BGF-es, de nem csak ez számít!

Amiket írtál, külföldi tapasztalat, nyelvvizsgák (ha tényleg több is van, és mondjuk felsőfok), az többet ér! Meg úgy egyébként is bármilyen ilyen téren szerzett munkatapasztalat előny, szóval, ha ilyennel rendelkezel, főleg ha valamilyen elismert helyen, az többet ér, mint önmagában egy diploma mindenféle tapasztalat nélkül.

Csak tudnod kell, hogy egy corvinusos például előnyt élvez gazdasági végzettséget tekintve, mint egy BGF-es, egy BGF-es pedig előnyt élvez az EDUTUS-szal szemben.

És akik tegyük fel corvinusra jártak és ott van mellette tapasztalatuk és nyelvvizsgák, akkor nekik előnyük lesz.

De egyébként nem kell ezt ennyire véresen komolyan venni, ha rátermett vagy, és ezt be is tudod bizonyítani, tehát tényleg olyan önéletrajzot tudsz beadni, amiben látszik, hogy már van tapasztalat, meg aztán egy állásinterjún is megnyerő tudsz lenni, az fontosabb!

Csak tényleg az a lényeg, hogy bárhová is jársz, tanulj majd rendesen, ne csak ellébecolj! (Bár gondolom ez nem így lesz, csak erre figyelj majd :) )

2012. jan. 25. 21:19
 2/7 A kérdező kommentje:
Hát, igaz, hogy csak nyári munkákat, de már dolgoztam külföldön, és ezt tervezem továbbra is. Jelenleg egy középfokú angol meg egy középfokú német nyelvvizsgám van, az angolom azonban elég erős, szándékozok elmenni egy felsőfokú nyelvvizsgára érettségi után. És akkor ezek szerint van értelme belevágni a továbbtanulásba. Nagyon köszönöm a biztató választ! :)
2012. jan. 26. 13:35
 3/7 Gabgaben72 ***** válasza:
19%

Az edutus jelenleg az egyetlen aki pénzügyi garanciát is vállal a diplomára és neki van a legtöbb külföldi partnere....tulajdonképpen mindenki aki akar fél év külföld...nagyon megtalpaltan jönnek haza...figyeld a blogon és a facen a beszámolókat...

Minden másban csatlakozom az előttem szólókhoz, az leszel amit beletöltesz (Dreher .-)

Szerintem Edutus...

2012. febr. 18. 17:12
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ neked is :) Bejelöltem, és ráadásul csak azt jelöltem.. Amikor megtudtam, hogy a gazdálkodási és menedzsment szak az országban sehol nem indul államilag támogatottan, csak fizetősen, és egyszer még rákattoltam az edutus honlapjára, már nem volt kérdés..., nekiugrok. Remélem megéri :)
2012. febr. 18. 18:07
 5/7 Gabgaben72 ***** válasza:
45%
En ott vagyok, talalkozunk...kattolj a facebookra is finom kozossegunk van...es minosegi munka (is) :-)
2012. febr. 18. 22:40
 6/7 anonim válasza:
Ne aggódj, megéri. :) Profi "kis" csapat! Sok sikert és soha ne add fel az álmaid!!!
2012. febr. 23. 12:52
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm:)
2012. febr. 23. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!