Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Semmi ötletem sincs, hogy...

Semmi ötletem sincs, hogy milyen irányban tanuljak tovább. Szerintetek?

Figyelt kérdés
Előre is bocsi, tudom, hogy sok ehhez hasonló kérdés van, de nagyon tanácstalan vagyok. 10.-es lány vagyok, és lassan faktot kell választani, nekem pedig fogalmam sincs, milyen irányba induljak. Jó tanuló vagyok, a félévim kitűnő lett, de nincs semmi, ami igazán érdekelne. Leginkább talán a nyelvek, viszont nem tudok velük mit kezdeni, mert fordító nem akarok lenni. Kémiához, fizikához, matekhoz nincs érzékem (bár lenne), és igazából mindenből elég nehezen megy a tanulás, csak azért vagyok kitűnő, mert sokat tanulok. Szívesen végeznék olyan munkát, ahol emberekkel lehetek, esetleg segíthetek rajtuk, de sajnos az orvosi ki van zárva, mert nem bírom a vért, és tuti, hogy nem bírnék végignézni egy boncolást. Meg hát kémia is kéne. Törit még az átlagosnál is nehezebben tanulom, igazából csak magolom, mert nekem nem egyértelműek azok az oko, összefüggések, amik másoknak igen. Szóval mivel foglalkozhatna valaki, akit semmi nem érdekel, és az az egyetlen elképzelése, hogy másokat akar boldoggá tenni?

2012. jan. 23. 18:09
 1/7 anonim ***** válasza:

Ahhoz hogy egészségügyben dolgozz nem kell orvosit végezni, lehetsz pl nővér vagy ápoló vagy ha fiú vagy(de a leírás alapján inkább lány lehetsz) akkor lehetnél mentőtiszt.

Lehetsz mehetsz rendőrtisztire, ha van egy kis érzéked a mozgáshoz is.

Azon kellene elgondolkodnod hogy mi az amit szeretsz csinálni vagy mi az ami érdekel. Olyan nincs hogy egy embert ezen az izgalmas világon semmi sem érdekelné. Ha így érzed az azt jelenti hogy nem ástad bele magad elég mélyen a tanulmányaidba, amit nem is csodálok, mert magolással nem lehet elsajátítani. Az ok-okozati összefüggésekre, mindegyik tantárgyból neked kell rájönni, hiszen ezért jársz iskolába hogy GONDOLKODJ nem azért hogy magolj...

Én a helyedben felmennék a felvi.hu-ra megnézném hogy pl a PTE-n milyen karok és milyen szakok vannak, minden téren, csak hogy tudjam hogy mi a választék. Aztán elkezdenék gondokodni hogy melyik az a szakma ami a legérdekesebb lehet, mi az ami engem legjobban izgat. Ha nem tudod hogy egy egy szakmánál mit csinálnak, vagy hol helyezkedhetsz el a diplomával akkor meg járj utána a neten.

Amúgy meg nem kötelező mindenkinek egyetemet végezni, OKJ is létezik a világon.

2012. jan. 23. 18:24
 2/7 anonim ***** válasza:
88%
Első, ez most miért volt jó? Miért vagy ilyen rossz indulatú?:/ De most tényleg..:/ Ez olyan rosszul eshetett a kérdezőnek, semmi értelme nem volt bunkónak lenned..ha mindenből megbukott volna mert hogy "nem érdekel" akkor megdícsérnéd?
2012. jan. 23. 18:33
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

Első: Igen, részben igazad van, bár nyalizósnak nem mondanám magam. Inkább túlságosan maximalista vagyok, és mindig meg akarok felelni az elvárásoknak. De tudom, hogy a magolás nem jó, és igyekszem változtatni rajta. Hidd el, hogy sokkal jobban örülnék, ha egyvalamiből lennék jó, de abból nagyon.Hát, örülök, hogy te már tudod, hogyan tovább! :) (Azért tényleg egy kicsit rosszul esett, hogy semmi ötleted sincs, és csak azért írtál, hogy szembesíts a hibáimmal, és leírd, hogy te már tudod, merre akarsz tovább menni.)

Második: Köszönöm, nézegetem a felvi.hu-t, de egyelőre nem találtam semmi hasznosat. Nagyon bízom benne, hogy találok valamit, ami érdekel. Azért ne úgy képzeljetek el, hogy az égvilágon semmit nem értek, és sose gondolkodom, mert ez nem igaz, csak valahogy nehezen megy a tanulás. :) De teljesen egyetértek veled, és igyekszem. :)

Harmadik: Köszönöm, nagyon kedves, hogy ezt leírtad! Tényleg nagyon jól esett, noha részben igaza volt az elsőnek. :)

2012. jan. 23. 19:18
 4/7 anonim ***** válasza:

Első: de bunkó vagy!

Kérdező: pszichológia? Elég nehéz bekerülni, de ha szeretsz emberekkel foglalkozni, akkor ez jó iránynak tűnik. (és nem vagy reálos beállítottságú). Esetleg nyelvtanár? Ezzel meg talán előbb lenne állásod. :) Bár attól függ, mennyire vagy jó abban, amit csinálsz.

2012. jan. 23. 19:56
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi, már gondolkoztam a pszichológián, de valóban elég nehéz bekerülni. Úgy tudom, nagyon népszerű mostanában. Ha nem kerülök be államilag támogatott helyre, akkor valószínűleg nem tudok egyetemre menni. A nyelvtanárra is gondoltam, de nagyon kevés a tanárok fizetése. (Persze nem ez az elsődleges szempont, de azért fontos lenne, hogy rendesen meg tudjak élni, főleg, ha családom is lesz.) És több nyelvtanár ismerősöm is van, akik nem találnak munkát, szóval nem biztos, hogy előbb lenne állásom. De azért ezeket még megfontolom. :) Nagyon köszönöm a válaszodat!! :)
2012. jan. 23. 20:10
 6/7 anonim ***** válasza:
előző vagyok.. még tanító néni/óvónéni esetleg. :) ha szereted a gyerekeket
2012. jan. 23. 21:03
 7/7 A kérdező kommentje:
Igen, erre is gondoltam. Szeretem a gyerekeket, de lebeszéltek róla, hogy óvónéni vagy tanító néni legyek. Azért még ezt is meggondolom. :) Köszönöm az összes választ és a kedvességeteket!!! :) (kivéve az elsőnek)
2012. jan. 24. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!