Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A szakközépiskolai tanítás...

A szakközépiskolai tanítás miben más a gimnáziuminál?

Figyelt kérdés
2012. jan. 18. 19:20
 1/4 anonim ***** válasza:
a gimibe jóval többet kell tudni a jó jegyekeért és az a fősulira vagy egyetemre készít fel.a szakközép meg nem annyira nehéz (bár itt is kell tanulni) de utána leteheted a technikumot vagy szintén főiskola/egyetem/szakma tetszés szerint választható tanulmányi eredményedtől függően.
2012. jan. 18. 19:27
 2/4 anonim ***** válasza:
Az oktatás színvonala szakközépben sokkal rosszabb, viszont ELVILEG ad egy szakmát. Szakközépbe akkor érdemes menni, ha nem akarsz egyetemre menni, de kell egy érettségi, meg egy szakma.
2012. jan. 18. 21:09
 3/4 anonim ***** válasza:
Én szakközépbe jártam és csak annyi volt a különbség, hogy nálunk nem volt biológia meg ilyenek csak két évig, helyette volt közgáz, marketing meg ilyenek. A többit ugyanúgy követelték, és ugyanúgy alig volt vagy három ember, aki nem ment tovább, a többiek mind a legjobb egyetemekre, főiskolákra kerültek.
2012. jan. 18. 22:30
 4/4 anonim ***** válasza:
elvileg a szakközépbe tanítanak neked szaktantárgyakat (nyilván olyanokat, amilyenbe mentél) és a végén ott maradhatsz valamilyen okj-s képesítést szerezni. viszont nem tanulsz bioszt,fizikát,kémiát (csak csökkentett óraszámban). a követelmény szint már iskolától függ. ha egyetemre akarsz menni és tudod h melyikre (pl közgázt akarsz tanulni, v mérnök szeretnél menni v informatikus) akkor érdemesebb ilyen szakközépiskolába menni (természetesen lehetőségeidhez mérten a legjobba). ezzel jársz a legjobban SZERINTEM, de biztos van, aki a gimiket preferálja jobban
2012. jan. 19. 02:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!