Lehet így párosítani ezeket a szakokat?
Figyelt kérdés
Az ELTÉ-re szeretnék jelentkezni, szlavisztika oroszra. És második szaknak angolt szeretnék. De az a baj, hogy én angolt sohasem tanultam (német, latinos vagyok). Azt tudom, hogy pl. az orosz lehet úgy is a második szak, hogy az ember semmit sem tud. De ez ugyanígy van az angollal is vagy az annyira keresett stb, hogy kell hozzá már meglévő nyelvtudás?2009. máj. 26. 20:31
1/7 anonim válasza:
Angollal nem lehet, ahhoz az túl népszerű, túljelentkezés van azok között is, akik tudják a nyelvet. De nem is érdemes egyetemi szaknak felvenni olyan nyelvet, amit nem ismersz: honnan tudod, hogy menni fog? Tanulj meg más úton angolul, az egyetemnek nem az a dolga, hogy nyelvet tanítson, hanem nyelvészetet, irodalmat, kultúrát. Csak a kevéssé ismert nyelveket kezdik az alapoktól.
2/7 A kérdező kommentje:
Hát úgy gondolom, hogy menne, mert németből felsőfokúm van, oroszt másfél éve tanulok és nem sokára magyek középfokúzni, a latint azt nem szeretem, de attól még nem megy rosszul. Ezért gondoltam, hogy nem okoznak nagy problémát az angol, mert úgy hallottam, hogy a németnél vagy az orosznál egyszerbűbb.
2009. máj. 26. 22:04
3/7 anonim válasza:
Szia! Jo parositas lenne, de sajnos az angolra tenyleg csak emelt szinttel lehet bejutni.
4/7 A kérdező kommentje:
Köszi aválaszokat! Nagy kááááár :(
De akkor szerintetek mi lenne jó 2. szaknak???
2009. máj. 27. 15:57
5/7 anonim válasza:
Ahogyan már írták csak emelt szinttel vesznek fel angolra, és attól hogy angol szak még nem ott tanítanak meg angolra. Sok felsőfokúval rendelkező angolost ismerek, aki szenved az óangol művek olvasásától. Orosz mellé feltudsz venni bármilyán másik BTK-s félszakot (magyar,német,horvát,romológia,pedagógia,néprajz,történelem,matek,stb) vagy pedig az orosz szakodhoz tartozó valamilyen szakirányt.
6/7 anonim válasza:
Szerintem ha erdekel, megprobalkozhatsz egy masik ritka, hasznos nyelvvel, pl. kinai.
7/7 A kérdező kommentje:
Hát őszintén a finnel vagy svéddel vagy norvéggal szimpatizálok. De nem tudom, hogy ezek mennyire lennének hasznosak.
2009. máj. 28. 16:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!