Érdemes Informatikai rendszergazda OKJ-s képzésre járni?
Azért az nem igaz, hogy csak annyit tanítanak, hogy hogyan kell bekapcsolnia gépet. Ismerős amit csinál ott CCNA discovery-t adják le. Plusz még 1-2 linux ismeretet ahogy hallom tőle.
De ha teheted, minden képen diploma. Egy bizonyos szint fölött már kötelező.
Nekem megvan az OKJ, és mi is a CCNA-t tanultuk.
Inkább javaslom, hogy első szakmád ne ez legyen. Később érik meg igazán, hogy mennyit érsz.
És tanfolyam mellett is rengeteg pluszt kell majd tanulnod.
Én most fogok végezni az informatikai rendszergazda OKJ-n és mi a következő témaköröket vettük:
- Linux (hálózati beállítások, tűzfal, apache, ftp szerver, samba, alap scriptek írása stb)
- Windows Server (DHCP, DNS, FTP, Webkiszolgáló, Active Directory)
- Hálózatok a CCNA alapján, Cisco Packet Tracer használata (routingprotocolok: rip, ospf, eigrp; switchnél trunk, vlan amire több időt szántunk)
- Hálózatbiztonsági megoldások
- Webprogramozás (html, css, javascript, php)
- Adatbáziskezelés (SQL lekérdezések, phpmyadmin)
- Első évben C, C# programozás
Nem gondolnám, hogy elvesztegetett idő lett volna. A hálózatos dolgokkal a Szegedi Egyetem által közzétett gyakorlati feladatai és jegyzetei alapján haladtunk. Nekem a rendszergazda OKJ-ra való beiratkozásom útkeresési célzattal történt. Nem tudtam, hogy mi az, ami igazán érdekel az informatikán belül és mivel szeretnék foglalkozni. Ma már tudom, és azt is, hogy mivel nem :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!