Ahhoz, hogy mérlegképes könyvelő legyek, mit tanuljak?
Figyelt kérdés
A mérlegképes könyvelői tanfolyam előtt mindenképpen közgazdasági fősulira/egyetemre kell mennem,vagy elég egy 2 éves okj-s (például) pénzügyi szakügyintézős képzés?2012. jan. 13. 23:05
1/6 anonim válasza:
Van OKJ-s mérlegképes könyvelői. Az elég hozzá. Anyum is azzal könyvelt. Nem tudom hogy van-e alternatív neve, ő mindig így hívta, de nem látom okát, hogy miért hívnák másképp.
2/6 anonim válasza:
Ismerősöm matematikatanárként végezte el.
3/6 anonim válasza:
Jelenleg én is a mérlegképes könyvelői okj gondolatával játszok, így kicsit utánanéztem.
Ahhoz, hogy mérlegképes könyvelői tanfolyamot elvégezz, ami 1-1.5 év, vagy szakirányú, tehát közgáz diplomára vagy érettségire és egy szakirányú okj-re van szükséged.
Nos nekem félév múlva lesz jogi diplomám, ez esetben kitörölhetem vele, mert nem szakirányú, tehát a mérlegképes könyvelői okj elkezdéséhez el kell végeznem először egy féléves pl. számviteli vagy pénzügyi ügyintéző okj-t.
Tehát közgáz diploma nélkül nagyjából úgy 1.5-2.5 év alatt tudod megszerezni a mérlegképeset.
4/6 anonim válasza:
Akkor ez biztos változott az idők folyamán, mert anyunak előbb a mérlegképes volt meg. Rá kb. 10 évre végezte el a közgázt.
5/6 anonim válasza:
Igen, ha jól emlékszem kb. egy éve jött be ez a módosítás és ahogy nézegettem, most is szigorítani fognak rajta, tehát még több előfeltétel lesz és valószínű magasabb lesz a követelmény is.
6/6 anonim válasza:
Mindenképpen kell vmilyen pénzügyi vagy számviteli végzettség. Nekem is előbb el kellett végeznem a pü-számviteli ügyintéző okj-t, utána mehettem mérlegképesre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!