Milyen piacképes szakokat javasolnátok azoknak, akik főként humán beállítottságúak?
Kedves első válaszoló!
1. Kérdezz meg egy random jogászt, szükség van-e újabb jogászokra?
2. Nyelvi szakot végezzen, mert azzal kimehet külföldre?
Aki innen kimegy külföldre munkát vállalni, a többség képzettséget nem igénylő munkát kap, ott meg b*szhatja a humán érdeklődését.
A kérdezőnek: Honnan tudod hogy "főként humán beállítottságú" vagy? Egyik szaktársam abszolút humán területről jött, ELTÉ-n végzett filozófia szakon és most mérnöknek tanul. És megy neki, jobban mint nekem.
35/F
Én sem értek egyet a második válaszolóval, az elsővel viszont igen.
A lényeg a lényeg:
Szerintem tökmindegy milyen diplomát szerzel/szerzünk meg, mert úgyis akkor tudsz csak hatékonyan és gyorsan elhelyezkedni, ha van ismertséged/protekciód/beajánlásod.
Akár akkor is ha afféle "életművész" diplomád van csak.
Persze ez csak az én véleményem.
Persze most nagyon mennek ezek a gépész,-villamosmérnök szakok.
De éppen ez a baj hogy mivel most sokan tanulják, mire te is mostantól kezdve elvégeznéd, az fél évtized(!), így mire oda jutnál, lehet hogy telített lesz a piac.
Tehát nehéz megmondani.
Én a reptéren melóztam olyannal is, akinek színész(!), ill. közgazdász diplomája volt az utasbiztonsági részen.
Na most jogos a kérdés azok oda hogy kerültek?
Hát úgy vazze, hogy nem volt más!
De ha kíváncsi vagy mások véleményére, ha engem kérdezel:
tanulj nyelvtanárnak!
Nem vesznek fel középsuliba?
Nem gond, mivel nyelvet tanítasz, mehetsz vele nyelvsuliba is, így növekszik a potenciális munkahelyeid száma, míg pl. egy földrajz szakos csak szokványos suliban tanít.
Nem vesznek fel nyelvsuliba sem?
Nem gond, meghirdeted magad újságban, neten, mindenhol hogy adsz órákat 2000-3000Huf körüli áron.
Máris megélsz, ha van legalább 10 tanítványod fejenként 2 órával hetente.
(Persze ehhez bp.-i lakhely kell lehetőleg), viszont két és fél millió emberből ennyi kitelik bőven!
remélem hasznos volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!