BSc után egy MSc vagy egy másik BSc-vel tudok jobban elhelyezkedni (esetleg OKJ-s)?
Matematika BSc-t végzek (6 félév), viszont nem tudom eldönteni, hogy a maradék finanszírozott 6 félévemmel még egy Bsc-t végezzek teljesen már irányban (pl. pszichológia) vagy egy MSc-t? Milyen MSc-kre lehet jelentkezni matekkal, vagy hol tudom ezt megnézni? Persze annak függvényében kérdem, hogy mivel találok leghamarabb ideális munkahelyet.
Az OKJ-s is jó lehet, de nem tudom mit, és azt hiszem, ezt is finanszírozza az állam - valóban így van?
Csak az első szakmát finanszírozza az állam, és azt is ha jól tudom életkorhoz kötik (25 év alatt)
Maszek iskola OKJ tanfolyamát persze hogy nem az állam fizeti. (csak a vizsgáját, ha beleesel a feltételbe). A munkaügyi központ által kijelölt képzéseket sem mind.
Én OKJ után mentem egyetemre, és fizeti az állam nekem. Azt, hogy ez az államilag támogatott 10 féléves keretemből megy-e tovább, nem tudom.
Jaj, te nagyon el vagy tájolva.
A maradék hat féléved már csak msc-n használhatod fel, illetve ha egy évet csúsznál bsc-n, akkor az még államilag finanszírozott. De ha megvan a diplomád, utána a következő bsc-ért fizetned kell mindenképp.
Okj-t tudtommal csak akkor finanszíroz az állam, ha 23 évesnél fiatalabb vagy és még nincs diplomád, de ez utóbbi nem biztos.
Minden kérdésedre megtalálod viszont a hivatalos választ a felvi.hu-n.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!