Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Iskolaválasztás előtt vagyok,...

Iskolaválasztás előtt vagyok, a Than Károlyba akarnak anyámék iratni de fogalmuk sincs mi lehetek ha elvégzem a sulit. Milyen szakmát ad? Katona, rendőr?

Figyelt kérdés
Azért ezt nézték ki nekem mert rossz vagyok,nem tanulok és szerintük jót tesz nekem egy katonai suli.De 2,4-es átlaggal úgyse vesznek fel,ugye? Amúgy tényleg olyan sz@r az a suli?És csak érettségit ad? Légyszi irjatok véleményeket.
2012. jan. 11. 11:15
 1/2 anonim válasza:

Szia!

Én Thanos vagyok, úgyhogy tisztában vagyok ezekkel a dolgokkal. :)

A suli elég sok szakból áll, lehet válogatni bőven, de sajnos ez a 2.4-es átlag elég rossz ahhoz, hogy a gimnáziumi részre felvegyenek. Maga a suli nem katonai, hanem a gimnázium indít katonai, úgynevezett Honvédelmi szakot, ami abban különbözik a sima gimitől, hogy elsőtől tanulják a katonai alapismereteket, több testnevelés óra, ill. sok órát tartanak hivatásos katonák, tisztek, ill. vannak lőgyakorlatok második évtől. Ez a szak ad egy érettségit, de ettől még nem lehetsz katona, csak több az esélye, hogy felvesznek a Katonai Főiskolára, mert megvannak az alapismereteid. Szakmát nem ad.

Van Rendészeti szak is, ezis nagyjából ilyenekből áll. Lőgyakorlat, testnevelés, stb, itt pedig másodiktól gyakorlatra jártok ki, katasztrófavédelem, tűzoltóság, rendőrség. Itt is oktatnak hivatásos személyek, de kevesebbet. Ez sem ad szakmát, ennél a szaknál is érdemes továbbtanulni, egy ilyen rendészeti osztály elvégzése nagyjából annyit fog érni, hogy biztonsági őr lehetsz egy Tescoban, kidobóember egy szórakozóhelyen, és semmi több. De hogy ide felvegyenek, kéne legalább egy 3.4-es átlag, az is biztos.

Van a sulinak szakiskolai része is, ide szerintem felvennének délutáni oktatásra. Ez ad szakmát, két vagy három év, ha jól tudom érettségit nem ad, hanem vízgazdálkodás, élelmiszeripari munkás, stb. ilyen szakmákat tanulhatsz.

Nem szar a suli, csak nem túl erős, de azért ha valakit ide felvesznek a gimnáziumba, azért rendesen kell tanulnia, mert nagy az átfolyás. Ha valaki nem tanul a gimnáziumba, és nem jók a tanulmányi eredményei, gondolkodás nélkül átrakják szakiskolába, ami nem a legjobb. Nem balhés suli, vannak biztonsági őreink is.

Nagyjából ennyi, ha van kérdésed, nyugodtan írj, válaszolok! :)

2012. jan. 15. 14:32
 2/2 anonim válasza:
ÉN is Than-os vagyok! Már nincsenek biztonsági őrök, mindössze 2, azok is csak dél után. A katonai-rendészeti osztályoknak nincs lövészet második osztálytól. Ennek több oka is van. 2,4-es átlaggal van esélye hogy bevegyenek, mert sajnos nem magasak a követelmények. Én 3 éve járok ide, és meg sem erőltettem magam úgy vagyok 3,8-as átlagú. Ha van lehetőséged, és eszed akkor nem ezt a gimit választod. Nem fegyelmeznek olyan "katonásan", pedig elkelne az is.
2014. febr. 21. 00:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!