Mit takar a rendészeti igazgatási-migrációs szakirány? Többi lent.
A tájékoztatóban az van, hogy ezzel a végzettséggel nem lehet a rendvédelmi szerveknél hivatásos állományviszonyt létesíteni.
Mit lehet vele kezdeni, hol lehet ezzel elhelyezkedni?
A migrációs ügyintéző I. idegenrendészeti szabálysértési eljárást, idegenrendészeti büntetőeljárást kezdeményez. Jogkörében idegenrendészeti alap,- jogorvoslati és végrehajtási eljárásokat folytat le.
Lefolytatja a feladatkörébe tartozó rövidített eljárást. Alkalmazza a vízumkiadás szabályait. Önállóan végzi a menekültekkel, a menedékesekkel és a befogadottakkal kapcsolatos hatósági eljárásokat. Jogi előírások alapján ellenőrzi a külföldieket. Törvényesen alkalmazza az idegenrendészeti kényszerintézkedéseket. Kiadja az állampolgársági bizonyítványt. Lefolytatja az állampolgárságról történő lemondással kapcsolatos, a honosítási, és a visszahonosítási hatósági eljárásokat.
Lefolytatja a hatáskörébe tartozó tárgyalást.
Én is ezen a szakon filózok, hogy ide adom be a jelentkezésem, de nem tudom, mekkora erre a kereslet Mo-n.
Köszi a választ. Én harmadiknak fogom megjelölni ezt a szakot, bár én sem tudom mennyire járnék jól vele. Amúgy kértem róla egy bővebb tájékoztatót, hát ennyit sikerült összehozniuk:
Tisztelt Érdeklődő!
A migrációs szakirány a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal számára képez szakembereket. Ez a végzettség nem ad rendészeti képzettséget, tehát a végzést követően a rendvédelemi szerveknél nem tud elhelyezkedni hivatásos állományviszonyúként.
Tisztelettel:
Tanulmányi Osztály
Szerintem ők maguk sem tudják, új ez a képzés. ÉS mit jelölsz meg első 2 helyen?
Nevetséges amúgy, hogy indítanak egy új szakor a régi jól beváltakat meg simán lecserélik. Pl a volt Zrínyi egyetem szakjai közül jó sokat lehúztak a listáról.
Nem igazán vagyok tisztában vele,h miket cseréltek le, de azt tudom,h ez egy új szak - nem véletlenül nem találtam róla semmi használható infót. Az meg sokat nem segít, hogy kemény két mondattal megdobtak... Mit gondolsz, így új szakként kb mennyi lesz a ponthatár?
Első két helyen nálam jog és pszichológia áll. Te miket jelölsz még?
Én már végeztem egy jogot, szóval csak ez az 1 szak lenne. Tulajdonképpen passzívon voltam idén, de így hogy elvették a ZMNE bv nevelő szakát (ami az álmom) kénytelen vagyok mást tanulni vagy hagyni a francba.
Szerintem nem lesz magas a ponthatár, lévén új szak. A tanítás meg mivel még gyerek cipőben jár itt vagy túl kemény vgay laza. Ezt nem tudom.
Nem hordanak. Mint írja: a végzést követően a rendvédelemi szerveknél nem tud elhelyezkedni hivatásos állományviszonyúként.
Tehát max kosztümöt hordhatsz ( ha lány vagy).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!