Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ti mit tennétek a helyemben?...

Ti mit tennétek a helyemben? Már egy hete ezen görcsölök

Figyelt kérdés
Dunaszedahelyi(Felvidék) lány vagyok,jövőre végzek alapsuliban.A fővárosban,azaz Pozsonyban van a kétnyelvű(angol-szlovák) gimnázium.Szeretnék ott tanulni,viszont félek attól,mi lenne ott velem,egyedül,barátok nélkül,hisz nem tudok szlovákul.Tudom,hogyha elmennék oda,pár hónapon belül megtanulnék,de annyira félek az egésztől.Az egyik legjobb barátnőm nem akarja hogy elmenjek,mert úgy mégritkábban találkoznánk,ás tudom hogy igaza van,de egyszeráen ez túl nagy lehetőség ahhoz hogy kihagyjam.
2012. jan. 10. 21:45
 1/3 A kérdező kommentje:
Utólag bocsánat a helyesírásomért.
2012. jan. 10. 22:05
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Arra gondolj, hogy ezzel a jövődet alapozod meg. Oké, értem én, hogy nagyon jó barátnők vagytok, de ha végül mégsem mész Pozsonyba tanulni, akkor ne ő legyen a visszatartó ok. Saját magaddal szúrnál ki.. És mi lenne, ha legközelebb ő kapna valami visszautasíthatatlan ajánlatot, és gondolkozás nélkül elmegy? Akkor Te csak vered a fejed, hogy miért hagytad elveszni annó ezt a lehetőséget...

Mindenképp vágj bele! Eleinte persze hogy nehéz lesz, minden kezdet nehéz, de hátrányod nem lesz belőle, sőt!!

Hajrá!

2012. jan. 10. 22:12
 3/3 anonim ***** válasza:

Tökéletesen egyetértek az előző válaszolóval. Mindenképpen azt az utat válaszd, ami a jövőd szempontjából előnyösebb! (Ha a döntésedet esetleg nem érti meg a barátnőd, akkor pedig nem is igazi barátnő.)

Én is hatalmas döntést hoztam iskolaválasztással kapcsolatban és szerencsére még nagyszerűbb barátokat találtam azoknál, mint akiket régebben annak hittem. De azért velük is tartom a kapcsolatot. :)

Szerintem is mindenképpen vágj bele!

20/L

2012. jan. 13. 00:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!