Mit jelent pontosan ez a keretszám csökkentés?
Pl. a gazdaságit elég durván lecsökkentették, én pl. gazdaságinfót akartam tanulni. van így esélyem vagy ez lehetetlen szinte? Elvileg eddig simán bejutottam volna.
Nem teljesen értem, megköszönném ha valaki elmagyarázná.:)
Azt jelenti, hogy ahova eddig X ember járhatott, oda idén Y (Y<X) ember juthat be. Nem lehetetlen, de nyilván nehéz.
Az külön vicc, hogy a jogi és a gazdasági képzéseket vágták meg leginkább, mikor köztudott és statisztikák tömkelege támasztja alá, hogy ez a két terület adja ma a legversenyképesebb diplomát, ezzel a legkönnyebb elhelyezkedni.
Szerintem ez a gazdinfo-t nem érinti, mert az nem a gazdsági képzési területhez tartozik, hanem az informatikaihoz.
Pl. itt is lehet látni:
Az utolsó oszlopban ott van, hogy ez INFO, és nem GAZD
leegyszerűsítve az a lényeg, hogy eddig 4900an juthattak be államilag támogatottan a szakokra, ez most 250 lett. tehát a maradék 95%nak, ha jelentkezik mégis, akkor csak önköltséges módon jut be, tehát perkál félévente 350-500 ezer forintot.
valószínűleg nem ugyanazok jelentkeznek/jutnak be, akik pl múlt évben, mert aki fel tudja mérni, hogy nem tartozik a top5%ba, lehet, h nem fizeti meg, így inkább elmegy más szakra.
azért választották Fent ezt a két irányt, mert lesz, aki megfizeti. úgyhogy valószínűleg, szerintem, az államilag támogatott ponthatárok 497-500 körül lesznek. ezek után mérlegelj. remélem érthető volt.
amúgy ha te vagy az, akinek már válaszoltam egy ilyen gazdinfós kérdésére, az audis srác, válaszd a másik opciót, a műszakit sztem.
Corvinusos vagyok, itt tuti, hogy a gazdasági részleghez tartozik:
Szerintem nem véletlen, hogy mérnökire vesznek fel majd legtöbb embert, ezzel a legegyszerűbb elhelyezkedni, nem értek egyet azzal a válaszolóval, aki azt írta, hogy a jogi és gazdasági szakokkal van a munkakeresőknek a legegyszerűbb dolguk. Mindkét szakról van több végzett ismerősöm, nem nagyon találnak munkát, vagy csak olyat, ahova nem is kellene diploma, elég lenne hasonló OKJ is, a legtöbben viszont hónapok-évek óta keresgélnek.
A mérnök ismerőseim viszont simán találnak munkát, jó fizetéssel.
Corvinusos, igen, a gazdasági "részleghez" tartozik, de attól még informatikai képzés. Ha megnyitod a linket, amit bemásoltál, és rákattintasz a Gazdaságinformatikus pontra, láthatod is, hogy ez áll ott:
Képzési terület: informatika
Képzési ág: informatikai
Ez minden sulin így van, ez egységes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!