ELTE matematika?

Figyelt kérdés

ELTE matekra szeretnék jelentkezni az idén.

Mennyire kemény?

Milyen a társaság, mert a baráti körömből sokan mondogatják, hogy oda ne menjek, mert csak "kockák" vannak. De én azért ez nem hiszem...

Mennyire van ott fizika? Mert nekem az a mumusom, hiába szeretem a matekot, a fizika nem megy. :(

Ugye, inkább az algebra van túlsúlyban, és nem a geometria?

2012. jan. 8. 13:14
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem sok közöm van az ELTE matekhoz, van két ismerősöm, akik ELTE fizikára járnak és a legnagyobb rosszindulattal se lehet őket "kockának" nevezni. Amúgy ne az alapján válassz egyetemet, hogy mások mit gondolnak a leendő iskolatársaidról. Ha te az a típus vagy, aki szerint "szégyen" "kockának" lenni, akkor természetesen nem biztos, hogy jól fogod érezni magad egy olyan társaságban, akit a mai társadalom "kocka"-ként jellemez. Amúgy ezek az előítéletek joggal és nem véletlenül születnek minden egyetem és szak társaságával kapcsolatban, viszont nem azt jelenti, hogy 100-ból 100 ember pontosan olyan. Mondjuk 100-ból 60 olyan, és te összebarátkozhatsz a többi 40-nel.

Amúgy a matek szak jó ötlet, mert támogatják a reál vonalat és nem a közgáz-forever értelemben. Szóval szerintem vágj bele, ha jó vagy matekból és szereted.

19/L

2012. jan. 8. 13:59
 2/3 anonim ***** válasza:
ELTE matek szakon a legtöbb tárgyból 3 szinten zajlik a képzés, a "kockákat" főleg a legerősebben találod, de semmiképpen sem lehet azt mondani, hogy a szakon csak kockák lennének, sőt egyáltalán nem ők vannak többségben.
2012. jan. 8. 14:53
 3/3 Stojkovic válasza:
Szerinted a matek szak mennyire kemény? :) Sok egyetemista mondogatja, hogy az egyik legnehezebb szakra jár. Aki matekosként mondja, az legalább nem túloz nagyon. A matek egyáltalán nem abból áll, hogy begyakorolsz egy feladatot, vagy megtanulsz egy képletet. Bár gondolom, hogy ezeket tudod. Szóval nem egyszerű szak, de nem kell autistának vagy "kockának" lenni ahhoz, hogy el tudd végezni. Egyébként átlagos emberek járnak a szakra, csak egy kis részük olyan, mint amilyennek a baráti köröd gondolja. Fizika nincs, legalábbis kötelező tárgyként, de olykor előfordul néhány fizikával kapcsolatos dolog, attól viszont nem kell félni. Algebra legalább 2-3 félévben van, a mennyisége attól függ, hogy melyik szakirányra mész. Geometria is van, itt is a szakiránytól függ, hogy mennyi (ha elméleti vagy tanár szakirányos leszel, akkor lesz bőven).
2012. jan. 13. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!