ELTE matematika?
ELTE matekra szeretnék jelentkezni az idén.
Mennyire kemény?
Milyen a társaság, mert a baráti körömből sokan mondogatják, hogy oda ne menjek, mert csak "kockák" vannak. De én azért ez nem hiszem...
Mennyire van ott fizika? Mert nekem az a mumusom, hiába szeretem a matekot, a fizika nem megy. :(
Ugye, inkább az algebra van túlsúlyban, és nem a geometria?

Nem sok közöm van az ELTE matekhoz, van két ismerősöm, akik ELTE fizikára járnak és a legnagyobb rosszindulattal se lehet őket "kockának" nevezni. Amúgy ne az alapján válassz egyetemet, hogy mások mit gondolnak a leendő iskolatársaidról. Ha te az a típus vagy, aki szerint "szégyen" "kockának" lenni, akkor természetesen nem biztos, hogy jól fogod érezni magad egy olyan társaságban, akit a mai társadalom "kocka"-ként jellemez. Amúgy ezek az előítéletek joggal és nem véletlenül születnek minden egyetem és szak társaságával kapcsolatban, viszont nem azt jelenti, hogy 100-ból 100 ember pontosan olyan. Mondjuk 100-ból 60 olyan, és te összebarátkozhatsz a többi 40-nel.
Amúgy a matek szak jó ötlet, mert támogatják a reál vonalat és nem a közgáz-forever értelemben. Szóval szerintem vágj bele, ha jó vagy matekból és szereted.
19/L

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!