Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Továbbtanulás! Megérné így?

Továbbtanulás! Megérné így?

Figyelt kérdés

Most fogok érettségizni. kereskedelem és marketing szakra járok, de ez engem nem érdekel, nem ezzel szeretnék a jövőben foglalkozni.

Ami engem érdekel az a kommunikáció és médiatudomány.

Tudom jelenleg nem túl jó az elhelyezkedési lehetőségek, de szerintem ha időben kiépítek kapcsolatokat, lehet esélyem. És más szakirány nem is érdekel...

Viszont oda, csak 400pont felett lehet bekerülni, mert fizetőst nem engedhetek meg magamnak.

Arra gondoltam ugyanannál az egyetemnél, ahol kinéztem ezt a szakot, előtte elvégzek egy felsőfokú szakképzést: televízióműsor gyártó szakasszisztens. Ez is érdekel.

Utána ha felvételizek egyetemre ez plusz pontot számít?mert ha igen, lehet van esélyem államira, vagy ha nem addig is tudok pénzt spórolni/keresni.

Szerintetek mennyire érné meg így? 4-6év múlva érek ezekkel valamit? elhelyezkedés?

Esetleg valaki végzett ezen/ezeken?

2012. jan. 7. 17:20
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerinte azt a szakot felesleges elvégezni, csomóan megcsinálták és nem tudnak elhelyezkedni vele.
2012. jan. 7. 17:29
 2/4 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előttem szólóval.
2012. jan. 7. 20:11
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a véleményeteket!:)

Esetleg, nincs valami hasonló szak, amivel könnyebb lesz elhelyezkedni? Lehet átsiklottam rajta, vagy nem vettem észre..

Megtetszett még az intézményi kommunikátor, de arról még több rosszat olvasok...S vagy?

köszönöm, ha ezekre is kapok választ!:)

2012. jan. 7. 20:48
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerinte az ilyen kommunikációval meg médiával kezdődő szakokkal nem nagyon lehet elhelyezkedni, mert igazából olyan semmi. A médiában akar elhelyezkedni minden kis csitri, meg valóvilág meg ilyen kis jöttment celeb. Hiába lesz neked végzettsége meg papírod ezekről úgyis az ilyeneket fogják alkalmazni. Persze hacsak nincs olyan befolyásos ismerősöd aki valami jó helyre be tudna rakni. Hozzánk a munkahelyre tucatjával jönnek diplomaosztó után médiaszakosok, hogy nincs e nálunk valamilyen felvétel. Valami konkrétabbat nézzél, ami inkább jobban behatárolható meg piacképesebb. (én például logopédus vagyok és könnyen el tudtam helyezkedni, meg remélhetőleg állandó helyem van). Sok sikert a böngészéshez.
2012. jan. 7. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!