Tovább tanulás?

Figyelt kérdés

Helyzet a következő:

11.es gimnazista vagyok, jó tanuló szinte kitűnő.

Fogalmam sincs hogy hova kéne menni tovább tanulni:S

Tavaly előrehozottan érettségiztem földrajzból (csak hogy meg legyen a választott, s egyel kevesebbet kelljen csinálni negyedikbe). Idén nem csinálok előrehozottat, viszont szeretnék májusba nyelv vizsgázni.

Jelenlegi kedvenc tantárgyam a töri, ezért töri faktra is járok, de ezzel nem sok jövőm lenne.

Két tantárgy van amit nem szeretek a: Nyelvtan, Matek, habár ezekből is 5-ös vagyok. Azt olvasom hogy mérnöki pályára érdemes manapság menni. Nekem tetszene is az ötlet, de pl: a kémia kedvenc tantárgyam volt (viszont két évig tanultuk csak) így úgy érzem ilyen pályára nem lenne esélyem menni vagyis főként így bent maradni. Vagy ez nem is számít annyira?

Anya nagyon azt mondja hogy menjek valami vegyésznek, gyógyszerésznek vagy valami ilyesmi.

(orvosi kilőve mert én az nem akarok lenni egyáltalán)

Konkrétan nincs semmi irány ami felé nagyon huznék:S Talán ez is köszönhető annak hogy szinte egységesen teljesítek mindenből, s így nehéz választani hogy mi is lenne a jó.

Minden irány érdekel egy kicsit (kivéve a matek), de viszont olyan nagyon hogy na ez meg az akarok lenni minden áron, olyan nincs:S

Fogalmam sincs hogy mi lesz még így:S Pedig most is ugye sima gimibe vagyok, és jó lenne már eldönteni valami irányt, de félek ha valamelyik mellett döntök hamar megbánnám:D

Valaki volt már ilyen helyzetben?

(Bocsánat a rossz fogalmazásért)

2012. jan. 7. 13:45
 1/2 anonim ***** válasza:
Egyik volt osztálytársaim is csak két évig tanult kémiát, mert más stílusú szakközépiskolába járt, de fogta magát, aztán elment különtanárhoz, és megcsinálta az emelt sz. érettségit. Tehát ne ezen múljon, ha vegyésznek lenni az álmod.
2012. jan. 7. 13:52
 2/2 anonim ***** válasza:
Ha szereted a kémiát, jelentkezhetsz biomérnöknek vagy élelmiszermérnöknek is, mind a kettő keresett.
2012. jan. 7. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!