Szerintetek milyen szakma kellene a kezembe, ami jól fizet és egy 4,4,1-es átlaggal felvesznek?
Kedves előző, azért ne keverjük a mítoszt a valósággal. Én most vagyok harmadéves medikus, eddig viszonylag könnyen vettem az akadályokat, egyetlen pótvizsgám volt, eddig, ami nálunk igen jónak számít.
Én soha a büdös életben nem voltam kitűnő tanuló. Általánosban általában mindig volt egy-két négyesem, gimnáziumban a legjobb átlagom 3,9 volt, habár az is igaz, hogy én kéttannyelvű gimibe jártam, és számos tárgyam angolul ment. A két nyelvvizsga nem árt, de a második nyelv sokat nem is használ. Angolból a felsőfok szerintem mindenképpen legyen meg még a gimiben, aztán ha van kedved második nyelvet tanulni, akkor ráfekszel, de az orvosin az angolon, a magyaron, és a latinon kívül más nyelv nem létezik. Latint nem érdemes gimiben tanulni.
Ami az érettségit és a gimnáziumi tanulást illeti, biosz EMELT, kémia esetében sem árt az emelt, továbbá azért fizikából se legyél rossz, mert az is kell orvosira, de nem olyan mértékben, mint a biosz és a kémia. Nekem fizikából még nem kellett érettségiznem, nem tudom, hogy mire te oda kerülsz mi lesz. Nyelvre és matekra még érdemes tanulni, mert ezek még hasznosak orvosin, az összes többi tárgyat pedig le lehet sz@rni, ha érdekel akkor tanuld, ha nem, akkor nem, csak a kettes legyen meg. Amíg megmarad ez a pontduplázós rendszer, és remélem megmarad, addig szerintem ez a nyerő idő és energiatakarékos technika gimiben. Nagyon fontos, hogy már a gimiben érdemes megtanulni szelektálni, orvosin, ha magolsz elvérzel, vagy jobb esetben nem lesz életed. Ha rájössz, hogy mi a fontos, és mi nem, akkor viszont viszonylag fájdalommentesen lehet venni az akadályokat.
Ami az éjjel-nappal történő tanulást illeti, ez egy urban legend :-D Egy orvostanhallgató ugyanúgy jár bulizni szórakozni, mint bárki más, csak mi évközben is kinyitjuk a könyveket, és nem vagyunk konstans részegek ellenben némelyik másik egyetemi karral, ezért előszeretettel mondják azt ránk, hogy nincs életünk.
Ami a tananyagot, és a tankönyveket illeti, az van amikor tényleg 1000 oldal, aminek a fele általában csak a szakorvosoknak kell, a maradékban pedig sok a rizsa. Szóval az anyag olyan 200-300 oldalban meg szokott állni, de azt baromira kell tudni. Általában kiolgozott jegyzetekből szoktunk tanulni, és a könyvet csak mellé olvassuk.
A vizsgaidőszak az viszont tényleg szívás. Két hónap nonstop tanulás, jó esetben napi minimum 8 óra.
"Szóval az anyag olyan 200-300 oldalban meg szokott állni, de azt baromira kell tudni."
Félreértések elkerülése végett, ez egy tantárgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!