BGF - turizmusról véleményeket kérnék?
CSAK olyan véleményét várom, akik oda járnak/oda jártak, és/vagy egy nagyon közeli ismerősük jár/járt oda, aki részletesen mesélt erről a szakról.
Megéri ide menni? Érdekes? Emberségesek itt?
a turizmus telítve van szinte... BGF-es ismerősöm szerint egy "büfészak" ( elmehetsz vele szakképzett büfésnek, vagy hasonló munkát vállalhatsz) mivel manapság mindenki arra jelentkezik, így telítve van. A BGF szinte a legemberségesebb felsőoktatási intézmény Budapesten, de ott is magas a követelményrendszer. Azt, hogy érdekes, nem tudom megítélni, mindenkinek saját ízlése van etéren. Ha nem szereted a matekot, akkor itt örömödet lelnéd.
Egyébként csaknem tegnap voltál nyíltnapon BGF-en..?
Nem voltam. Meghozták a keretszámokat, és most ezt néztem ki magamnak.
Köszönöm a válaszodat! BKF-ről nem tudsz valamit (szintén turizmus szak)?
BME - nemzetközi gazdálkodás (vagy gazdaság & menedzsment volt a célom) de a keretszámok után elgondolkoztam.
Szerinted sincs reális esély BME-re igaz?
Egész eddig gimiben arra készültem, hogy BME-re megyek Mérnök Infóra... Bár a műszaki szakokon a keretszám nem sokat változik, de ha az emberek kiszorulnak a gazdasági, meg a "büfé" szakokról, akkor többen választják majd az enyémnél magasabb pontszámmal ezeket a szakokat... ezáltal minden nő, és ehhez még hozzájön, hogy 500 pontos rendszerben húzhatod az igát a pluszpontokért is...
A te eseted még rosszabb. BME így is arról híres, hogy nem egyenes az orruk, és előszeretettel szórják a diákokat össze vissza, ha most a bejutást is megnehezítik, akkor viszont ha bejutsz, és elvégzed, akkor már nagyobb eséllyel pályázhatsz később munkára.
Az, hogy felvesznek-e főként a pontjaidtól függ. Ha eddig ne tanultál, akkor most is nehéz lesz, de a hajrában sokakat láttam már nagyon szépet alakítani. Csak nehogy úgy járj, hogy egy élesebb kanyarnál elszállsz érettségin. (nekem ez összejött előrehozott infó közepen sajnos...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!