Most mihez kezdjek az életemmel? Tanuljak tovább vagy menjek el dolgozni?
Figyelt kérdés
Tavaly érettségiztem, de nem volt annyi pontom hogy felvegyenek gazdálkodási és menedzsmentre, csak felsőfokú szakképzésre (kereskedelmi szakmenedzserre) kerültem be. Az volt a tervem hogy elvégzem ezt a szakot, kapok rá plusz pontot és csinálok egy nyelvvizsgát amiért szintén kapok plusz pontot és így bekerülök gazdálkodási és menedzsment állami támogatottra. Az is fenn állt ha még sem jutnék be véletlenül államira akkor költségtérítésesre jelentkezem, elmegyek dolgozni nyári szünetben és évközben, összegyűjtöm a tandíj árát. Most viszont az új törvény szerint magasabbak lesznek a ponthatárok, ami alapján szinte kizárt hogy felvegyenek államira, és ahogy olvastam költségtérítésesen pedig a tandíj a duplájára nő, amit már nem tudnék kifizetni nyári és évközi diákmunkákból, a szüleim sem tudnak segíteni mert már csak apukámnak van munkahelye. Szerintetek feladjam az álmomat, mi szerint gazdálkodási és menedzsmentre jelentkezem majd jövőre, vagy ne, mennyire fontos a diploma? KB. mennyi idő alatt találhatok majd munkát a kereskedelmi szakmenedzser FSZ képzéssel ha még csinálok mellé egy nyelvvizsgát németből?2012. jan. 5. 15:53
11/12 anonim válasza:
Nem nagyon olvastam végig a válaszokat...de sajnos ugyanez van nálam is.Én kommunikáció és médiatudományra akarok menni,de így is túl magasak a pontszámok, lehet,hogy alapból nem vennének fel,mert nagyon nagyon elszúrtam az érettségit, hát főleg így,hogy még följebb viszik a ponthatárt...reménytelen az egész.Ráadásul most júniusban lesz meg a szakmám,úgyhogy nem tudok másikat tanulni,mert fizetős lenne.Mindegy,én azért jelentkezek kommunikációra,megpróbálom,persze nagy valószínű,hogy nem lesz sikerem.Arra gondoltam,hogy elölről kezdem az egész pályafutásomat:újraérettségi és így tovább,legfeljebb 30 éves leszek,mire meglesz a diplomám és ennyi.Ami késik,az nem jön időben.Mindenkinek ezt javaslom,mert munkát találni szinte lehetetlen.
12/12 A kérdező kommentje:
Szerintem engem fizetősre felvennének, bár ha jobban belegondolok csökkenteni fogják az állami helyeket, így akinek magas pontja van az is jelentkezik majd fizetősre, így a költségtérítéses helyek is hamarabb elfogynak. Én az érettségimet már nem kezdeném elölről, esetleg a magyart, mert azt nagyon elrontottam és annyira nem is volt nehéz, annyira izgultam hogy eléggé félreértelmeztem egy feladatot, azóta is minden nap eszembe jut:S talán abból megpróbálnék egy emelt szintűt és így rögtön lenne +50 pontom is és egy sokkal jobb érettségi.
Minden esetre neked sok sikert a felvételihez!:)
2012. jan. 14. 00:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!