Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Így jó lenne? Először egy...

Így jó lenne? Először egy érettségit adó suliba, aztán a rendészeti.

Figyelt kérdés
Nagyon szeretné anyukám, meg az egész család, hogy rendőrképző szakközépbe mennyek továbbtanulni. Én is így vagyok ezzel. Nagyon tetszik az a szakma, de egyáltalán nem bízok benne, hogy föl is vesznek. Matekból 2-es leszek, fizika, angol, föci pedig 3as lesz. Tesifelvételi is lesz, és arra sem gyakoroltam még, és szerintem ha most elkezdem sem fog sikerülni. Nagyon nehéz 31 mp alatt 30 fekvőtámasz, és felülés. Arra gondoltam, hogy egy olyan suliba mennék, ahova tudom, hogy felvesznek, és cukrásznak tanulnék, ahol kapok érettségit is (ez érdekel még a rendészeti után a legjobban). Aztán, ha isten is úgy akarja, (és még nekem is tetszeni fog az a szak) akkor a rendészeti főiskolára jelentkeznék. Addigra gyakorolnék a fősulis felvételire, és akkor az még sikerülne is. Azt hallottam a suliról, hogy a fizika és a matek nagyon nehéz (abban a suliban), és a tesi is durva (nagyon sokat kell futni, ami a gyalorlatlanságom miatt sem menne). Szerintetek ez így jó lenne? Felvennének így a rendészeti fősulira? Nagyon örülnék neki. És kérlek, normális választ írj!!! 14/L
2012. jan. 1. 00:13
 1/3 anonim ***** válasza:
Arra menny, amihez van kedved, amiben fantáziát látsz, amit fogsz tudni majd hasznosítani a későbbiekben.
2012. jan. 1. 00:46
 2/3 anonim ***** válasza:

Azt ugye tudod, hogy kétféle rendőrképzés létezik. A két éveset rendőr SZAKKÖZÉPISKOLÁNAK hívják, érettségi után lehet oda jelentkezni, és tiszthelyettes (őrmester) leszel, ha elvégzed. A másik meg a rendőrtiszti főiskola (= Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar az új nevén), ahol rendőrtiszt (hadnagy) lehetsz, szintén érettségi után.

14 évesen arról dönthetsz, hogy olyan suliba mész-e, ahol van rendvédelem fakultáció. Ami azért jó, mert érettségizhetsz rendvédelemből, és az a rendőr szakközépben pluszpontot jelent. A "főiskolán" nem jelent plusz pontot, de választható felvételi tárgy a kötelező tárgyak helyett (szakfüggő, hogy mi helyett, nézd meg itt:

[link]

), azaz ha mondjuk a matek nem menne olyan jól, akkor helyette.

De az esélyed így sem lenne túl nagy, mert rendőrtisztnek sokan jelentkeznek kifejezetten jó jegyekkel is, szóval nehéz bekerülni.

Még a rendőr szakközépiskolába is nehéz bekerülni, ha valaki csak úgy gondol egyet, és jelentkezik. Plusz pont jár a rendvédelem érettségiért, az ECDL-bizonyítványért, jogosítványért, nyelvvizsgákért, és meg kell felelni a fizikális teszten is (azaz edzettnek kell lenni). Szóval ezekre kell gyúrni, ha rendőr szeretnél lenni.

Mindamellett az érettségit is meg kell előtte szerezned, ami kettes álatlánosiskolai matekjeggyel nem lesz könnyű.

2012. jan. 1. 10:18
 3/3 A kérdező kommentje:

A matekom most évben lett ilyen sz.ar, eddig 3as voltam. Nem tudom lehet ezért, mert nem igazán érdekel a matek, lehet azért, mert jóval nehezebb ebben az évben. Hogyha esetleg matekból próbálok jobb lenni (járok különórákra, próbálom megérteni-mondjuk most is próbálom, több kevesebb sikerrel).

Az edzettséggel nem lesz gond, amúgy is imádok mozogni, és hogyha elkezdek futni, rendszeresen gyakorlatokat végzek, akkor az úgy vélem sikerülne.

Szóval, hogyha a rendőrképző szakközépiskolába jelentkezek, és oda járok, akkor az előny a számomra? Én év közben hogyha leteszem a jogsit, leteszem a nyelvvizsgát, akkor azzal megint előbbre jutok plusz még az érettségim is jól sikerül. Így nagyobb az esélyem, vagy ez sem lenne elég?

2012. jan. 1. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!