Így jó lenne? Először egy érettségit adó suliba, aztán a rendészeti.
Azt ugye tudod, hogy kétféle rendőrképzés létezik. A két éveset rendőr SZAKKÖZÉPISKOLÁNAK hívják, érettségi után lehet oda jelentkezni, és tiszthelyettes (őrmester) leszel, ha elvégzed. A másik meg a rendőrtiszti főiskola (= Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar az új nevén), ahol rendőrtiszt (hadnagy) lehetsz, szintén érettségi után.
14 évesen arról dönthetsz, hogy olyan suliba mész-e, ahol van rendvédelem fakultáció. Ami azért jó, mert érettségizhetsz rendvédelemből, és az a rendőr szakközépben pluszpontot jelent. A "főiskolán" nem jelent plusz pontot, de választható felvételi tárgy a kötelező tárgyak helyett (szakfüggő, hogy mi helyett, nézd meg itt:
), azaz ha mondjuk a matek nem menne olyan jól, akkor helyette.
De az esélyed így sem lenne túl nagy, mert rendőrtisztnek sokan jelentkeznek kifejezetten jó jegyekkel is, szóval nehéz bekerülni.
Még a rendőr szakközépiskolába is nehéz bekerülni, ha valaki csak úgy gondol egyet, és jelentkezik. Plusz pont jár a rendvédelem érettségiért, az ECDL-bizonyítványért, jogosítványért, nyelvvizsgákért, és meg kell felelni a fizikális teszten is (azaz edzettnek kell lenni). Szóval ezekre kell gyúrni, ha rendőr szeretnél lenni.
Mindamellett az érettségit is meg kell előtte szerezned, ami kettes álatlánosiskolai matekjeggyel nem lesz könnyű.
A matekom most évben lett ilyen sz.ar, eddig 3as voltam. Nem tudom lehet ezért, mert nem igazán érdekel a matek, lehet azért, mert jóval nehezebb ebben az évben. Hogyha esetleg matekból próbálok jobb lenni (járok különórákra, próbálom megérteni-mondjuk most is próbálom, több kevesebb sikerrel).
Az edzettséggel nem lesz gond, amúgy is imádok mozogni, és hogyha elkezdek futni, rendszeresen gyakorlatokat végzek, akkor az úgy vélem sikerülne.
Szóval, hogyha a rendőrképző szakközépiskolába jelentkezek, és oda járok, akkor az előny a számomra? Én év közben hogyha leteszem a jogsit, leteszem a nyelvvizsgát, akkor azzal megint előbbre jutok plusz még az érettségim is jól sikerül. Így nagyobb az esélyem, vagy ez sem lenne elég?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!