Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen szakra menjek szerintet...

Milyen szakra menjek szerintetek történelem-angol szakos tanárira vagy történész MA képzésre?

Figyelt kérdés
Van egy történelem alapszakos diplomám már és egy középfokú angol nyelvvizsgám, valamint angolból emelt szintű érettségim. Most járok angol felsőfokú felkészítőre egy angol tanárhoz magánórákra. Szeptemberig valószínű meg lesz a felsőfokom (legalábbis minden esélyem megvan rá).Nagyon érdekes szakmának tűnik a történész.Egyetemi tanárnak lenni óriási megtiszteltetés annak aki eléri ezt(tudom, hogy phd kell hozzá de vállalom azt is tanáraim szerintem bennem van töriből egy phd).De az is lehet, hogy inkább angol tanárnak megyek mert úgy látom, hogy arra most szükség van szinte mindenhol,általános és középiskolákban,nyelvtanfolyamokon,és magántanárokat is sokan keresnek angolból.Nem tudom szívem szerint történésznek mennék de félek, hogy ezzel nem kapnék munkát.Úgy hogy nem tudom mi tévő legyek.Az angol tanári MA-hoz még el kell végeznem egy 1 éves minort is előtte.A töri MA 2 éves.(ha kell phd azt is bevállalom kitűnőre végeztem).Szerintetek melyiket válasszam?Mivel tudnék vajon jobban érvényesülni?Aki válaszol annak nagyon köszönöm.
2011. dec. 29. 22:19
 1/1 anonim válasza:
Történészként nehéz elhelyezkedni. Tanárból egyedül az egyetemi éri meg, közép- vagy általános iskolai tanárként keveset keresnél.(plusz rendetlen diákok)
2011. dec. 30. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!