Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Tudok társadalomismeretből...

Tudok társadalomismeretből érettségizni?

Figyelt kérdés

Végzős vagyok és nemzetközi tanulmánykora mennék tovább. Idén bejött a társadalomismeret tantárgy és ezt elfogadják az egyetemre is. Az egyetlen gond, hogy a gimnáziumomban nincs társadalomismeret diplomás tanár ezért nem érettségiz hetek belőle... Mit tudok csinálni? Hogy tudnék érettségizni belőle? A társadalomismeret érettségi csak egy projektmunkából áll?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2011. dec. 28. 23:30
 1/7 anonim ***** válasza:

Hát ha azt írtad,h "bejött a társadalomismeret tantárgy" akkor gondolom van olyan személy aki tanítja és diploma nélkül nem igazán értem,hogy,hogy tudja tanítani...

Nem,nem csak projektmunkából áll.

2011. dec. 28. 23:56
 2/7 A kérdező kommentje:
A történelem tanárunk tartja de csak történelemből van diplomája... Miből áll még? szóbeli? Írásbeli csak a projekt?
2011. dec. 29. 00:02
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én érettségiztem társ.ism-ből, az írásbeli részét a projektmunka képezi, tehát májusban ezután már nincs hagyományos írásbeli vizsga belőle, viszont szóbeli van júniusban, mint a többi tárgyból, nekünk 40 tétel volt belőle (20 db A-tétel és 20 db B-tétel, mindenkinek kettőből kellett felelnie, egy A és egy B tételből).

Viszont én úgy tudom, hogy amíg fennáll a tanulói jogviszonyod a középsuliddal (vagyis amíg le nem érettségiztél, és megkapod az érettségi bizit), addig csak olyan tárgyból lehet érettségi vizsgát tenni, amit már tanultál x óraszámban. Legalábbis én így tudom.

2011. dec. 29. 00:22
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekem is a történelem tanár tartja, de neki sincs ilyen szakja.Lehet nincs ilyen szak , hanem a törivel van együtt. Amúgy én úgy tudom vannak tételek is , de erről kérdezd a töritanárod, ő biztos tud segíteni.
2011. dec. 29. 11:45
 5/7 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg a töritanárod! Ha a te sulidban tényleg nem lehet, akkor egy másikban biztosan fogadnak, ebben is bizonyára tud segíteni.
2011. dec. 29. 12:00
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A tanár és az osztályfőnök gyorsan lekoptatott... A töri tanár azt mondta, hogy tavaly még érettségiztetett diákokat ebből, de idén már nem lehet úgyhogy nézzek magamnak más érettségi tantárgyat... Az osztályfőnök ugyan ezt mondta, nem nagyon akarnak nekem ebben segíteni... (Csak úgy megjegyezném, hogy az órarendünkben levő társadalomismeret órát is törinek tartja és azt mondja, hogy majd beleépíti a töri anyagába a társ. ism. részt is...)
2011. dec. 29. 12:09
 7/7 anonim válasza:
Aztán érettségiztél végül társadalomismeretből :) ?
2015. márc. 28. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!