Tudok társadalomismeretből érettségizni?
Végzős vagyok és nemzetközi tanulmánykora mennék tovább. Idén bejött a társadalomismeret tantárgy és ezt elfogadják az egyetemre is. Az egyetlen gond, hogy a gimnáziumomban nincs társadalomismeret diplomás tanár ezért nem érettségiz hetek belőle... Mit tudok csinálni? Hogy tudnék érettségizni belőle? A társadalomismeret érettségi csak egy projektmunkából áll?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Hát ha azt írtad,h "bejött a társadalomismeret tantárgy" akkor gondolom van olyan személy aki tanítja és diploma nélkül nem igazán értem,hogy,hogy tudja tanítani...
Nem,nem csak projektmunkából áll.
Én érettségiztem társ.ism-ből, az írásbeli részét a projektmunka képezi, tehát májusban ezután már nincs hagyományos írásbeli vizsga belőle, viszont szóbeli van júniusban, mint a többi tárgyból, nekünk 40 tétel volt belőle (20 db A-tétel és 20 db B-tétel, mindenkinek kettőből kellett felelnie, egy A és egy B tételből).
Viszont én úgy tudom, hogy amíg fennáll a tanulói jogviszonyod a középsuliddal (vagyis amíg le nem érettségiztél, és megkapod az érettségi bizit), addig csak olyan tárgyból lehet érettségi vizsgát tenni, amit már tanultál x óraszámban. Legalábbis én így tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!