Szakközépben leérettségizni könnyebb, mint a gimnáziumban?
Figyelt kérdés
2011. dec. 27. 15:12
11/14 anonim válasza:
Én szakközépbe jártam.Gyengébb tanuló voltam,felvettek.De szerintem ugyanolyan nehéz mint a Gimnázium.Igaz hogy biológiát,kémiát,földrajzot,fizikát csak 2-3 évig tanultunk,de utána jöttek olyan ttárgyak,amik ugyonalyon nehezek voltak,és ráépülnek az előzőekre,nálam pl.anatómia,gondozástan,egészségtan elméleti és gyakorlati.utána 12.-ben pedig alaptantárgyak,plusz ki mit választott felkészítő.Tehát szerintem egyformán nehéz mind a kettő,talán a szakközép jobban,mert a gyakorlatnál is meg kell felelni nem csak elméletnél.Az érettségi pedig egységes,ahogy többen is írták.Érettségi után pedig tanulhtasz szakmát,ami lehet 1,2 vagy 3 éves is.Ami lehet iskolarendszeren belüli illetve kívüli is.illetve lehet menni még főiskolára vagy egyetemre is.
12/14 A kérdező kommentje:
Akkor gyengébb átlaggal több esélyem van a szakközépben,mint a gimnáziumban?Általában minimum hányas átlag kell a szakközéphez?
2012. jan. 3. 16:06
13/14 anonim válasza:
Szerintem add be a felvételidet Gimnáziumba is és Szakközépbe is,valahova felvesznek.De ha szakközépbe mész azt is gondoldod át mely területre,mihez van kedved,mert úgy még nehezebb lesz.Tanulj mert a megszerzett tudást senki nem veheti el tőled,és ne arra koncentrálj hogy hányas átlag kell hogy bejuss a gimibe vagy szakközépbe.Mindkét helyen tanulni kell,és mindkettő nehéz egyformán.De szerintem ha közepes tanuló vagy szakközépbe biztos felvesznek,annál rosszabb meg ne legyél,mert úgy szerintem sehova nem vesznek fel.
14/14 A kérdező kommentje:
Közepes vagyok,akkor szerintem megpróbálom a szakközépet,sok helyen hallottam már,hogy közepesként szakközépbe érdemes menni.Az egyik szakközépiskola weboldalán írják is,hogy ide azokat várják,akik 3-assal,vagy annál jobb eredménnyel rendelkeznek.
2012. jan. 3. 20:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!