Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szakközépben leérettségizni...

Szakközépben leérettségizni könnyebb, mint a gimnáziumban?

Figyelt kérdés
2011. dec. 27. 15:12
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Én szakközépbe jártam.Gyengébb tanuló voltam,felvettek.De szerintem ugyanolyan nehéz mint a Gimnázium.Igaz hogy biológiát,kémiát,földrajzot,fizikát csak 2-3 évig tanultunk,de utána jöttek olyan ttárgyak,amik ugyonalyon nehezek voltak,és ráépülnek az előzőekre,nálam pl.anatómia,gondozástan,egészségtan elméleti és gyakorlati.utána 12.-ben pedig alaptantárgyak,plusz ki mit választott felkészítő.Tehát szerintem egyformán nehéz mind a kettő,talán a szakközép jobban,mert a gyakorlatnál is meg kell felelni nem csak elméletnél.Az érettségi pedig egységes,ahogy többen is írták.Érettségi után pedig tanulhtasz szakmát,ami lehet 1,2 vagy 3 éves is.Ami lehet iskolarendszeren belüli illetve kívüli is.illetve lehet menni még főiskolára vagy egyetemre is.
2012. jan. 3. 08:37
 12/14 A kérdező kommentje:
Akkor gyengébb átlaggal több esélyem van a szakközépben,mint a gimnáziumban?Általában minimum hányas átlag kell a szakközéphez?
2012. jan. 3. 16:06
 13/14 anonim ***** válasza:
Szerintem add be a felvételidet Gimnáziumba is és Szakközépbe is,valahova felvesznek.De ha szakközépbe mész azt is gondoldod át mely területre,mihez van kedved,mert úgy még nehezebb lesz.Tanulj mert a megszerzett tudást senki nem veheti el tőled,és ne arra koncentrálj hogy hányas átlag kell hogy bejuss a gimibe vagy szakközépbe.Mindkét helyen tanulni kell,és mindkettő nehéz egyformán.De szerintem ha közepes tanuló vagy szakközépbe biztos felvesznek,annál rosszabb meg ne legyél,mert úgy szerintem sehova nem vesznek fel.
2012. jan. 3. 18:35
 14/14 A kérdező kommentje:
Közepes vagyok,akkor szerintem megpróbálom a szakközépet,sok helyen hallottam már,hogy közepesként szakközépbe érdemes menni.Az egyik szakközépiskola weboldalán írják is,hogy ide azokat várják,akik 3-assal,vagy annál jobb eredménnyel rendelkeznek.
2012. jan. 3. 20:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!