Történelem/szabad bölcsészet?
(Még a konkrét kérdésem előtt annyit szeretnék kérni, hogy azok kíméljenek meg a szellemes hozzászólásaikkal (ami amúgy senkit sem érdekel!), akik véleménynyilvánító szándékkal jöttek ide! Illetve még annyi, hogy kicsit hosszú lesz, emiatt elnézést kérek.)
Szóval jelenleg anglisztika szakon tanulok és szeretnék e mellé jövőre még felvételizni egy másik szakra.
Az a helyzet, hogy eléggé humán beállítottságú vagyok, és nem azért nem megyek el egy üzleti vagy mérnöki szakra például, mert nem tudnám elvégezni, hanem mert nem tudnám elképzelni az életemet egy irodában ülve, vagy hivatalban, stb.
Tudom, hogy a bölcsész-szakok munkalehetőségei erősen beszűkültek/nek, de jelenleg úgy érzem, ez az, amit én felsőoktatásnak tudok tekinteni, ahol megtanítanak véleményt alkotni a világról, "önálló gondolatot ébresztenek", nem csak a pénzkeresésre ösztönöznek. (Ettől függetlenül tisztelet azoknak, akik elvégeznek egy BME-t például!)
Szóval, az anglisztika mellét szeretnék még valamit, de nem tudom eldönteni, hogy mit. Nagyon szeretek történeteket kitalálni, írni, jelenleg is egy regényen dolgozom, szóval később ezen a vonalon szeretnék továbbmenni. A filmkészítés, filmipar is nagyon vonz (igazából minden, ahol történetek megformálásával, hasonlókkal lehet dolgozni).
Mindig is érdekelt a történelem, de most nagyon megfogott ez a szabad bölcsészet. Később szeretnék egy külföldi egyetemen animációt tanulni, így arra gondoltam, talán ezt kellene választanom, mert itt specializálódhatok a filmtörténetre is. Vagy esetleg van lehetőség arra, hogy kombináljam a történelmet és a szabad bölcsészetet valahol? Vagy van harmadik ötletetek?
Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni! =)
(És elnézést a hosszú leírásért még egyszer.)
Szerintem ha érdekel az animáció, akkor inkább azt válaszd
Véleményt alkotni a világról pedig nem az egyetem fog megtanítani, azt, amit szabad bölcsészeten megtanítanak neked, azt önerőből is el tudod sajátítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!