Milyen módszerrel tanuljam meg a rendhagyó angol igék ragozását?
Figyelt kérdés
Nehezebben tanulom meg a nagyon rövid szavakat,sokszor keverem őket.És főleg,ha ragozásukkor is csak egy magánhangzóbeli kiejtésben változnak-kész káosz!
Hogy lehet ezeket megtanulni úgy,hogy beszédkor rögtön eszembe is jussanak???
Előre is köszi az okos tanácsokat.
2009. máj. 19. 13:14
1/4 anonim válasza:
gyakorlás. Olvasgass angol oldalakat, esetleg nézz angol adókat. Előbb utóbb már csuklóból fognak menni, csak gyakorlás kérdése!
2/4 anonim válasza:
Csoportosítani kell az azonos típusúakat pl bring-brought-brought, think-thought-thought, másik típus a ring-rang-rung, sing-sang-sung, harmadik típus a cut-cut-cut, hit-hit-hit stb. Nem mindegyik fér bele egy csoportba, de sok. Egyben tanuld a három alakot, mert annak megvan a ritmusa, zenéje. Írd cédulákra az első alakot, hátára a másik kettőt, és egyik oldalról a másikra rakosgatva kérdezd ki magad, amit tudsz, félreteszed. De állandóan ismételni kell. Barátaiddal készíthettek egymásnak keresztrejtvényt, sok tankönyvben is van, meg interneten is van keresztrejtvénykészítő. (Ez nem ragozás)
3/4 anonim válasza:
Én is ugyanúgy tanultam, ahogy az előttem szóló, és nagyon bevált! Mivel elég vizuális vagyok, én még azzal kiegészítettem, hogy a különböző csoportokat különböző színű filccel írtam fel kártyákra, és ezek közül egy mindig nálam volt, és ha volt egy kis idő, elővettem. (buszon, sorbaálláskor stb.)
De mindig csak egyet, hogy elkülönüljön.
4/4 anonim válasza:
[link] itt könyedén megtanúlhatod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!