Azt gyanítom, hogy a rendőrtiszti főiskolák keretein belül zajlik ez a "képzés", ám nem tudom, önálló formában létezik-e, vagy ez amolyan "ráépülő" szak. Ti tudtok erről valamit?
A válaszokat köszönöm!
Üdv.
2009. máj. 17. 18:41
1/6 anonim válasza:
Akiről hallottam túsztárgyalóról (ismerős ismerőse), ő pszichológusból képezte át magát. Szóval arrafelé is érdemes nézelődni :)
2009. máj. 17. 18:44
2/6 anonim válasza:
Először elvégzed valamelyik egyetem pszichológia szakát, utána szakosodsz kriminálpszichológia szakirányra (úgy tudom, hogy a Rendőrtiszti főiskolának van ilyen posztgraduális képzése), és ezután tudod csak elkezdeni látogatni a speciális kurzusokat. Olyan végzettség, hogy "túsztárgyaló", nincsen, fel kell vetetned magad a rendőrségi állományba kriminálpszichológusként, és ha megvannak a megfelelő kurzusok, fizikai és mentális alkalmassági vizsgák hada, és indulhat a bevetés! Magyarországon összesen három túsztárgyalóról tudok, de ők, amikor nem "túsztárgyalnak" - márpedig a túszejtéses bűncselekmények száma ebben az országban csekély - általában a rendőrségi pszichológusi feladatokat látják el, illetve előadásokat tartanak, valamint a konkrét bűnügyek felderítésében vesznek részt kriminálpszichológusként.
2009. máj. 17. 19:13
3/6 A kérdező kommentje:
Sziasztok!
Köszönöm szépen a gyors válaszokat. Bár nagyon izgatja a fantáziám a dolog, (sokáig tanultam pszichológiát) mégsem hiszem, hogy "álomhivatás" lenne. Épp azért, amit írtál kedves előző válaszoló; szerencsére csekély a túszejtéses bűncselekmény.
Meg talán nem is egy tipikus "családanyás" foglalkozás lenne ez :))
Üdv.
2009. máj. 17. 19:38
4/6 anonim válasza:
De a gyerekek tapsolhatnának neked a tv előtt. Egyébként együtt érzek veled az én férjem sem hagyta ,hogy javítóintézetbe menjek.
Szintén pszichológus :)
2009. máj. 18. 05:48
5/6 anonim válasza:
Mármint dolgozni, nem bentlakással.
Az előző válaszoló
2009. máj. 18. 05:48
6/6 arsasa válasza:
Én az ajánlom menj el ZMNE-re vagy a rendőrtisztire és aztán elmehetsz egy ilyenre [link] .
Én ezt tervezem. És jobb mintha pszichológus szakra mennél mert ott nagy a követelmény és egyetemen 1-2 évet csúszol. Főleg ,hogy ha pszichológusira mész ott még többet csúszhatsz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!