Biológiából lehet felmentést kérni?
Figyelt kérdés
Biokémiát veszünk, és egyszerűen nem értek hozzá. Tavaly kémiából majdnem meg is buktam, szerencsére idén az már nincs. Nem tudom, egyszerűen nincs hozzá agyam. 5-6 órákat ülök felette, próbálom megtanulni, de nem fogom fel, nem marad meg. Lassan bukásra állok. Ebből a tantárgyból lehet felmentettnek lenni? És ha igen, akkor hogyan kell intézkedni? Köszönöm előre is!2011. dec. 14. 17:24
1/8 anonim válasza:
Nem, nem lehet.
Azért, mert vmihez nem értesz, még nem kaphatsz felmentést...
Maximum diszgráfia esetén magyarból, diszlexia esetén matekból...
Az, hogy nem érted nem igazán kifogás, és nem is betegség.
2/8 A kérdező kommentje:
Akkor idegennyelvből miért lehet? :/ Meg azt pl nem értem, hogy az egyik lány ötös angolból, de németből kapott felmentést. Érdekes...
2011. dec. 14. 17:43
3/8 anonim válasza:
Hát akkor erről őt kérdezd meg. Én még nem hallottam arról, hogy ilyen van. Elég szánalmas dolognak tartom egyébként:D
4/8 A kérdező kommentje:
Jó, én meg lesz.arom :D Meg most már a bioszt is, elegem van, hogy nem tudom megtanulni.
2011. dec. 14. 19:47
5/8 anonim válasza:
Szánalmas? Ez jó. Ha pl valakinek nyelvvizsgája van, akkor igenis kaphat felmentést, vagy ha már leérettségizett belőle. Biológiából nem lehet, csak ha előrehozott érettségit tennél belőle (már ha gimis vagy).
6/8 A kérdező kommentje:
Az osztálytársam azért kapott felmentést, mert nem megy neki. Németből érettségizni... ő? Haha, ugyan már :D
2011. dec. 14. 21:31
7/8 anonim válasza:
Akkor papirja van róla, hogy diszlexiás és diszgráfiás egyszerre. De ne azzal foglalkozz, hogy másnak mi van, meg mi nincs, inkább változtass a tanulási módszereden, mondatról mondatra mondd fel, vagy mondd fel valakinek, osztálytársadnak...
8/8 A kérdező kommentje:
De nem megy sehogy sem. Próbáltam már. Sőt,ciki-nem ciki, anyuval tanulok 17 évesen biológiát, majd apának próbálom felmondani, de már akkor nem emlékszem rá. És az a gáz, hogy nincsenek ilyen memóriaproblémáim, mert a verstanulás, szabályok tanulása kb. 5 perc alatt megvan.
2011. dec. 14. 21:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!