Ha félévkor bukásra állok évet kell ismételnem vagy ki kell javítanom év végére?
töri és tesi / 9. osztály középiskola/
tesit majd valahogy próbálom, de töriből teljesen hülye vagyok, pedig csak tanulni kéne de nem értek semmit, az órai jegyzet teljesen más mint a könyv.

ha félévkor megbuksz nem kell, csak ha évvégén megbuksz. De ha félévkor megbuksz akkor 3asra kell teljesítened a másodikfélévet hogy átmenj...
Mit művelsz te tesin, hogy bukásra állsz? Ez azért kicsit röhejes már bocs

"De ha félévkor megbuksz akkor 3asra kell teljesítened a másodikfélévet hogy átmenj... "
Ezt hol hallottad? A lényeg, hogy az összes jegy átlaga legyen annyi, hogy megadják rá a kettest.

nálunk ez így működik
de most gondolj bele végülis igen
mert ha állsz mittudomén 1,6ra akkor azt szín kettessel nem tudod kijavítani...
de ha annyira tudod akkor miért kérdezed?

Semmiképpen nem kell évet ismételned.
Ha szerencséd van, akkor a félévi jegyedet csak egy jegynek számítják be, tehát olyan, mintha a második félévben lenne egy egyesed (nálunk így megy, elég hülye egy rendszer), így könnyebb kijavítani.
Ha az egész évet nézik, akkor elég nagy szívás a Te szempontodból. Sokat kell tanulnod a jobb jegyért.
Ha két jegynek számolják a félévit, akkor még mindig jobban jársz javítás szempontjából, mint az általam említett 2. esetben.
Tesi feltételezem felszerelés hiány "okozta" egyesek miatt alakult így. Töriből viszont készülj a könyvből is és tanuld hozzá a füzetet (nálunk is tök más az órai vázlat, mint a tankönyvi szöveg és a tanár mind a kettőt kéri).
Sok szerencsét a második félévhez!

Félévi bukásnál még nincs évismétlés.
Megoldás: A törit ülj le, és tanuld meg (ehhez nem kell különösebb tehetség ) Tesi órán pedig mutass némi hajlandóságot a dolog iránt, azaz mozdítsd meg a hátsódat, és megvan a a kettes. Készségtárgyaknál már a szándékot is értékelik. Ha meg le.szarod a dolgot és/vagy lusta vagy, akkor meg is érdemled, hogy megbuktassanak.
1,75 re állok töriből de erre nem adja meg a tanár a kettest csak 2,0 ra ><
a tesi kicsit bonyolult, nem tudok lefutni 8 perc alatt 2km-ert ezért van egy 1es, a másik 1es 10es ugrás, és van kettő 2esem felmérésekre... de kötélmászás és a szekrényugrás is 1es lesz de ha az úszást is nézzük akkor már nagy gáz van... :S
egy szóval nagyon béna vagyok!!! de amit tudok azt megpróbálom megcsinálni csak a tanár nem értékeli az igyekezetem ezért nagy ívből le van ****va az egész tesi óra ami kb 20 perc mert a sulinak nincs tornaterme és át kell menni a város másik felére tesizni és vissza kell érni órára...
15/l
folyamatosan tanulok törire és minden másra, de egyszerűen nem értem mit kell tanulni és magoni nem tudok...
ez nem olyan mint pl a matek, a matekot értem és 4es vagyok!
csak a törivel van bajom és egy kicsit a kémiával de az kettes lesz, :/
a tesi nem a felszerelés hiánya miatt van,
köszönmöm a válaszokat, akkor törit igyekszem még jobban tanulni a tesit meg valahogy kijavítom..

20:05-ös vagyok
Esetleg megpróbálhatnál átkerülni gyógytesire.Nálunk ott ha bejársz és van felszerelésed, akkor automatikusan 5-öst kapsz minden hónapban.
Nálunk (év elején hozott iskolai "rendelet" szerint) már 1,8-tól kötelező megadni a kettest. Úgy tűnik ez iskolánkért eltérő. Biztosan írtok még töriből TZ-t félévig, próbálj meg összehozni egy hármast, ha kell, puskázással.

tavaly azt mondták 2km futásnál h asztmás vagyok mert majd meg fulladtam futás közben, 4. kör után kiállítottak és elküldtek dokihoz ( egy héttel futás előtt beteg voltam és párás idő volt, no komment)
aztán az új iskolaorvos elküldött a szemészetre orvosi igazolásért ( glaukóma miatt amit 9 éve kezelnek) a helyettesítő orvos azon volt kiakadva h anyámmal mentem és azt hitte tesvérek vagyunk, és elküldött a picsbe mert ennek nincs köze a tesi órához...
ennyit a gyógytesiről
írunk még TZt
puskázni nehezen lehet (vagy nagyon jól el kell rejetni) semmi nem lehet a padon csak egy toll!
ha 3mast akarok kapni akkor nagyon értenem kéne az anyagot
de ez szinte lehetetlen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!