Gazdálkodási és menedzsment szakon belül melyik szakirány lenne a legjobb?
Én logisztikában dolgozom,és egyáltalán nem telített. Meg vagyok elégedve a fizetésemmel, versenyképes. Amikor jelentkeztem állásra, mehettem volna bankhoz is 140-ért, ami monoton, és nehezebb feljebb lépni. Itt, ha kapsz egy jó projektet, és végigcsinálod, kapsz prémiumot, és úgy tekintenek rád, hogy te ebben elmélyültél, amilyen tapasztalatok alapján megkapod a köv. projektet is, és előléptetnek.
Persze, ez attól is függhet, hogy milyen logisztika, és melyik cég. Én az egyik legnagyobb, magyar tulajdonú log-i cégnél vagyok. Nem tudom, hogy a konkurens külföldi érdekeltségűeknél mi a morál.
Egyébként a közgazdász szakma nem telített.
Beszélj nyelveket, lehetőleg angol mellett németet, és ezek mellé egy keleti nyelvet, és mindig lesz jól fizető munkád. A szakirány kevésbé mérvadó. A szakot fogod beleírni az önéletrajzodba.
Meg amilyen szakirányok vannak nálunk pl. a BGF-en, valamelyiknek majdnem uaz a neve, mint a főszaknak- akkor jóhogy egy máshogy csengő szakirányt végzek el- és akkor kettőt ütök egy csapásra.
Keleti nyelveket én is javaslom.
A Távol-Kelet rohamosan fejlődik, a partvidéki városokban nagyobb a fejlődés mint az EU-ban vagy az USA-ban.
A Kínai nyelv az abszolút befutó a gazdaságban, azonban ha nem szeretnél 3000-4000 írásjelet megtanulni akkor ajánlom a Koreait amiben 40 írásjel van, és nagyon egyszerűek.
Én is ezt a nyelvet tanulom. (Persze Angol felsőfok, német alapfokom mellé)
Első vagyok: hidd el, nagyon sok olyan lesz még, amihez nincs kedved, de érdemes.. :I
A fuvarozó keresztapud szerintem a telítettséget arra értette, hogy fuvarozó céget indítani nem egy jó vállalkozás, sok hasonló vég van. De nagyon sok logisztikával, fuvarszervezéssel, készletgazdálkodással, beszerzéssel kapcsolatos állás van, ez a mai jelen és a jövő is egyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!