Emelt szintű töri és magyar egyszerre? Lehetséges?
Sziasztok!
11.-es vagyok, jövőre töriből és magyarból szeretnék emeltszintűzni. Mindkettőből járok faktra, és mindkettőből ötös vagyok. Irodalomból és nyelvtanból szinte még négyesem sem volt, pedig nem is tanulok. Töriből többnyire ötösöket szerzek, néha persze csak négyesre sikerül, viszont erre se szoktam tanulni, és órákon elég aktív vagyok (magyaron is), jól megy a forráselemzés, a "logikai" rész, mégha a magolás nem is az én asztalom.
Szóval szerintetek van értelme megpróbálnom jövőre, vagy lehetetlen, hogy egyszerre mindkettőből jó emeltet írjak?
Előre is köszönöm!
16L
Így ahogy elmondod kapásból azt mondanám rá, hogy magyarból feltétlenül tedd le... /bár szerintem az eléggé nehéz lehet de nem hiszem hogy így problémád lenne belőle, de pl. én kinlódnék vele az tuti/
De szerintem törivel se lenne sok problémád. O.f.fel beszéltük egyik nap, hogy ha szükségünk van emelt érettségire akkor ő a törit ajánlja /nálunk az osztály 3-4es töriből/ mert ott nem sokkal különbözik az emelt és a középszintü érettségin a feladat típusai és csak kicsit kell többet tanulni emeltre belőle... De viszont magyarból így belegondolva azért tényleg pöppet nehezebb lehet mert így szokta mondani a tanár hogy ez emeltre kell szóval ezt hagyhatjátok és tényleg olyanok hogy kise tudom mondani.
Amúgy én is hasonló helyzetben vagyok mint te csak én emelt matek-info közt gondolkodok
17/l
Előző vagyok
Ha arra gondolsz hogy engedélyezik-e akkor persze ha azt vennéd a fejedbe hogy 5 ből emeltezel azt is engednék...
Szerintem menj el mindkettőre és ne aggódj menni fog majd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!