Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Írna valaki néhány egyszerű...

Írna valaki néhány egyszerű tanulási módszert?

Figyelt kérdés
Nem nagyon megy nekem a tanulás.Létszíves írjatok.
2011. dec. 1. 15:40
 1/4 anonim válasza:

Már a kiírásodon látszik hogy nem megy xD ("létszíves")

Azt ajánlom hogyha tanulsz akkor ne menjen se a tv se a zene, se a gép. Legyen csend! Ülj le kényelmesen, olvasd el az anyagot elsőnek csak értelmezd.

Ne gondolj ilyesmikre:Nem megy a tanulás, nehezen tanulok. stb.

Inkább ilyenre gondolj: Könnyű a tanulás. Jól megy a tanulás stb

De miközben tanulsz ne koncentrálj másra, csak a tananyagra.

Ha értelmezted a szöveget, jelöld ki a lényeget, vagy jegyzeteld ki valahova, aztán ezt olvasd el néhányszor és tanuld meg. Ezután olvasd még1x hozzá az egészet, megint úgy hogy értelmezed. Ezután próbáld magadban felmondani, összeszedni fejben.

Ha matekről vagy hasonlóról van szó akkor pedig azt ajánlom hogy gyakorolj sokat, kezd az egyszerűbbel, ha az megy akkor nehezíts rajta.

Eleinte nehezebb tanulni, de idővel, fokozatosan könnyebb lesz. Én is így szoktam tanulni. :)

És még egy valami utolsónak: Ne keress kifogást hogy miért nem tanulsz, láss hozzá még most, legyen napi rutin!!

Ha mindennap tanulsz egy kicsit sokkal könnyebb mintha egyszerre tanulnál több órákat.

Ja és tarts 20-30 percenként 5 perc szünetet :)

Remélem segítettem! :)

2011. dec. 1. 16:10
 2/4 A kérdező kommentje:

1.jól írtam

2.köszi :D

2011. dec. 1. 16:20
 3/4 anonim ***** válasza:
Én úgy szoktam, hogy órán figyelek, koncentrálok, és nekem így nem is kell tanulnom egyáltalán. De ez nem megy mindenkinek, neked valószínűleg kell majd még tanulnod hozzá. De hidd el, ez sokat fog segíteni. És még annyi, hogy már aznap délután, este nézd át az anyagot, amikor veszitek, mert jobban bennemarad a fejedben. :) Hajrá!
2011. dec. 1. 16:20
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

1. Nem írtad jól. Helyesen "légy szíves".

2. Nincs második pont, csak így jobban hangzik.

2011. dec. 1. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!