Diploma nélkül az ember semmit sem ér?
Na látom az utolsó válasz volt a megerősítés, hogy miért nem.
A diplomát szerzd meg, ha tudod, mert max letagadod.
Persze nem kell mindenhova, de egy nagyobb cégnél korlátozza az előre jutásodat, és a max. béredet.
A mérlegképes könyvelő jó, de diploma nélkül ne cégben, hanem vállalkozásban gondolkozz.
Jó kérdés.
Azt hallom mostanában az itthoni diploma nem olyan erős , mint régen. Tényleg buta ember is kikerül az egyetemről.
Egy technikus barátom mesélte, (ez a srác tanítja be az odaérkező mérnököket)
hogy egy diplomásnak kellett megmagyarázni, miért nem jó, ha egy öntvényben nagyobb a furat (öntvénylyuk) ,mindenáron vissza akarta kűldeni, hogy javítsák ki. Meg alapdolgokat kell elmagyarázni nekik.Tolómérő leolvasása.
Csavarboltos mesélte, hogy kért az egyetemista srác , fi 10-es tengelyt, nem tudta megmagyarázni, hogy az nem fi, hanem átmérő.
Jött hozánk egy főiskolás, ö mesélte, hogy akárhova ment, mindenhol a gyakorlatot kérik, ezért kénytelen mást csinálni, mint szeretne. Kevés volt az óraszám abból a témából ami érdekelte, ezért nem is tudta megtanulni.
Persze láttam és ismerek sok értelmes diplomást ,egyetemen dolgoztam, de azért felhígúlt elég rendesen. Mint írta is valaki, hogy a fejpénz miatt mindenkit felvesznek.Aki hozzánk jött fősulis, az bevallotta, hogy nem kreatív, úgy meg elég nehéz boldogulni.Szerintem egy diplomásnak innovatívnak kell lenni.Több embertől hallottam , azért tanul sokat, sokáig, hogy sok pénzt keressen. Magyarországon nem akarnak sokat fizetni,ezt tudomásul kell venni.Egy tudományos munkatárs BME, azt mondta nekem, ha azt csinálom amit szeretek, azt nem fizetik meg. Van benne igazság, ő 80-at, én akkor 140-et kerestem.Csináld amihez van érzéked és érdekel, legyél kitartó, olvass hozzá otthon, interneten, legyél Te a legjobb abban,és sikeres leszel, de nem hamar.
Ez nem alapigazság, ettől el lehet térni. Sok sikert.
Ez BUTASÁG!!!
Diploma nélkül is lehet sikeres vagy boldog az ember.
Mind anyagi mind érzelmi megfontolásból.
Elég ha hiszünk magunkban,és e mellet van sok önbizalmunk,"POZITÍV GONDOLKODÁSUNK"
Rengeteg , tömérdek diplomást ismerek, és sokan sztem ki törölhetik vele a hátsó fertályéklukat!
Én is csinálom az egyetemet de csak kíváncsiságból, és nem egy bógli andragógiai szakon!
De ha nem csinálnám is ép ugyan annyit érnék mint most ha nem többet mert fizetősön vagyok
Nem státusz szempontból kell megközelíteni, mert ahány ember, annyiféleképp vélekednek. Van akinek státuszt jelent, van akinek nem.
Azt kell megnézni, hogy mit szeretnél csinálni. Ha olyan munkakör, amihez diplomás képzettséget várnak el, akkor kell. Ha olyan, amihez nem kell diploma, akkor nem.
Orvos nem lehetsz OKJ-s tanfolyammal, de házat se építhetsz. Ezekhez diplomát kérnek. Ha fodrász akarsz lenni, akkor meg hiába végzel el öt egyetemet, egyiken se tanítanak hajvágást, azt OKJ-s tanfolyamon oktatnak.
26-os
Ez BUTASÁG!!!
Diploma nélkül is lehet sikeres vagy boldog az ember.
Mind anyagi mind érzelmi megfontolásból.
Elég ha hiszünk magunkban,és e mellet van sok önbizalmunk,"POZITÍV GONDOLKODÁSUNK"
Rengeteg , tömérdek diplomást ismerek, és sokan sztem ki törölhetik vele a hátsó fertályéklukat!
Én is csinálom az egyetemet de csak kíváncsiságból, és nem egy bógli andragógiai szakon!
De ha nem csinálnám is ép ugyan annyit érnék mint most ha nem többet mert fizetősön vagyok
Ez mind szép és jó, de a Pozitív gondolkodással, maximum célokat teremtesz meg, amik talán sikerülnek vagy nem, de pl pozitív gondolkodással még nem fogsz enni, vagy inni. :)
Ennek ellenére én is Pozitív gondolkodású ember vagyok és 2 éve munkanélküli. :) Jó élet mi. Már várom, hogy legyen egy normális képzés a munkaügyibe, vagy egy olyan állás, ahol a feljárás nem 2500ft-ba kerül naponta...Pestre. (vonat+metro)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!