Mit kellene tanulnom ilyen paraméterekkel?
mért ne érne semmit? csak gondolj bele, hogy amit elkezdesz nem hagyod abba, így is úgy is csak a következő tanévben tudsz másfelé menni...
én nyáron úgy voltam vele, hogy 2 felé mehetek. addig géplakatosként tanultam, idén lettem volna végzős, a tavalyi évből tanulva már hamarabb elkezdtem gyakorlati helyet keresni magamnak, de semmi...szept 2-án azt mondta az igazgató helyettes, hogy iratkozzak ki az iskolából végzősként!!! meg se próbáltak valamit intézni nekem...
mivel sejtettem, hogy ez lesz nyáron jelentkeztem egy államilag támogatott képzésre amit a mercedes és a fő beszállítója, a kühne-nagel kezdeményezett állam bácsi meg finanszírozza...egész jó kis képzés ad egy német alapfokú nyelv vizsgát egy targoncás jogsit vezető ülésesre meg ad vezetőülés nélkülire is + ad még egy emelőgép kezelőit is, 1,5 hónapja tart és nagyon nehéz de nem lehetetlen, én sem ezt akarom csinálni egész életemben de mivel jelenleg jobb mint a semmit tevés és a segéd munkásság így ezt csinálom. csak német órám van, össz 440 óra lesz belőle teljesen a 0ról kezd és B1-ig felmegy a tudásszint, nekem volt valamennyi tudásom amit kb 8 év alatt különösebb tanulás meg odafigyelés nélkül szereztem meg(olyan erős közepes) na hát ezt az első 2 hé után túlléptük, tehát nem egyszerű...
de a fejembe vettem, hogy akk is megcsinálom ha délután minden percemet némettel töltöm mert egy ingyen nyelvvizsga azért nem rossz, főleg ha havi 40-et fizetnek is érte, hogy bejárj :) de nem ez a lényeg...az okj-s vizsgák amiket kapok vele, hogy lesz valami a kezemben amivel el tudok indulni, hogy ezt az 2 évemet amit önhibámon kívül nem azzal töltök, hogy a géplakatos szakmát fejezem be hasznosan töltöm el, ez a lényeg!!!
én azt mondom, hogy ragadd meg a lehetőségeket és végezd el amit elkezdtél mert károd nem származik belőle, csak hasznod, ha többféle képesítésed van, szélesebb körben nézelődhetsz állás után, nagyobb a piac előtted
persze az se jó, ha túlképzett vagy, van aki azért nem alkalmaz mert nem akar annyit fizetni neked mint amennyit a képesítéseid után kellene egy adott munkára...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!