Ha 2002-ben érettségiztem azzal még mehetek főiskolára?
Mehetsz, de csak levelezőre...
2011. nov. 21. 15:38
2/11 A kérdező kommentje:
Köszi. Ez tuti? Nem találtam semmi olyan irományt ami erre részletesen kitért volna. Levelezőre akarok menni egyébként.
Úgy tudom, hogy 24 éves kor felett csak levelezőre lehet menni.
2011. nov. 21. 15:45
szerintem akkor felvételizel ha akarsz. felvi.hu-n nem volt erről semmi infó? én most mesterképzésre felvételiztem, a felvételi lap ugyan az mint az alapra, semmi kitérés nem volt arra nézve, hogy ki mikor teszi le az érettségit. próbálj meg a felvin kitölteni egy e-jelentkezést, hátha kiír valami hibát, vagy nem engedi, esetleg a a súgóban ír róla valamit, de egyszerűbb lett volna ennek bárhol utánanézni, mint itt a gyakorikérdéseken, ahol a felhasználók átlagintelligenciája a béka segge alatt van, és nagy részük aligha jut el akár az érettségiig is :D:D amúgy a felvin tuti van fórum, ott okosok tudnak neked válaszolni. de sztem ilyen rendelet nincs, legalábbis nem hallottam róla... és az is hülyeség hogy 24 felett csak levelezőre lehet járni, volt már 30 éves csoporttársam is, meg elég sok embert ismerek, 24+ nappalisokat. szval mondom, felvi.hu, mert mint látod ezek nem túl nagy igazságtartalmú válaszok. bár lehet, hogy van olyan szak ahol számít a kor, de elég valószínűtlennek tűnik.
2011. nov. 21. 15:54
5/11 A kérdező kommentje:
Gondoltam próba szerencse:) Hátha akad itt valaki közoktatás témakörben, aki 2002-ben érettségizett és 2007 után ment főiskolára. A felvi.hu-n néztem, semmit nem találtam. Az ügyfélszolgálatnak írtam egy levelet, de megöl a kíváncsiság mire azok válaszolnak. A telefont nem nagyon akarták felvenni. Annyi időt meg amúgy nem töltök itt a gyk-n, hogy lehetőségem lett volna felmérni az átlag intelligánciát. Tudom, hogy vannak olyan témakörök melyekben brillírozni próbálnak csökkent értelmi képességű emberek, de magamból kiindulva hiszek abban, hogy itt is találni értelmes személyeket. Öreg vagyok, de naív:)
Hülyeség. Akár a 20 éves érettségiddel is mehetsz, és mehetsz nappalira is. Ki találta ki ezt a hülyeséget, hogy 24 év felett csak levelezőre lehet menni? Az ujjából szopta ki? Van egy csomó szak, amiből nem is indul levelező és nyugodtan mehet a 70 éves is. Egyszerűen nem "szokás" mert az emberek nagy része egy bizonyos kor felett dolgozik a megélhetéséért és nem fér bele az idejébe, hogy nappalin tanuljon, de attól még lehet!
2011. nov. 21. 18:18
én írtam a hosszút :) mivel a mostani jelentkezésnek már vége (nov 15) úgyis már csak a következőre tudsz jelentkezni :D szóval várj a válaszukra, vagy valamelyik ottani fórumon talán nagyobb sikerrel járhatsz. annyi van még, aki 40 felett iratkozik be, annak nem kell nyelvvizsga a diplomához. most jut eszembe, anyám is beiratkozott, a kb 15 éves érettségijével. bár már volt diplomája, de gondolom pluszpont volt a felvételin :)
2011. nov. 21. 21:02
Na akkor tegyük tisztába: nincs időkorlát, hogy hány évesen mehetsz nappalira. Én nappali tagozatra jártam, és volt 29 éves csoporttársam is.
Az eredmények pedig tudomásom szerint időkorlát nélkül számíthatók, itt találtam egy ilyen mondatot: [link]
Figyelem! A tanulmányi pontok időkorlát nélkül számíthatók, azaz a középiskolai tanulmányok folytatásának, illetve befejezésének évétől független a tanulmányi pont számítása!
Tehát mindegy mikor érettségiztél, a lényeg, hogy az adott szakon megadott 5 tárgyból, ami érettségi követelmény, legalább kettőből legyen érettségi eredményed.
2011. nov. 22. 08:31
9/11 A kérdező kommentje:
Köszi szépen mindenkinek:) Egyébként mindenképp levelezőre szeretnék menni, és az eredeti terv szerint is csak szeptemberben. Nincs lehetőségem nappalin tanulni mert nem akarom, hogy bárki is eltartson, meg amúgy sem lenne ilyen személy:D Szóval munka van:) A rendőrtisztire egyébként csak 25 éves korig lehet nappalira jelentkezni. Ezt azért tudom mert oda is szerettem volna, de a felvételi tájékoztatójukkal elkeserítettek. Szóval vannak kivételek. Erre az 5 éves dologra egy jóindulatú ismerősöm hívta fel a figyelmemet kárörvendve, de akkor ezek szerint ő fog elkeseredni, nem én:)
nem tudom, az előző linkben mi van, itt találtam én is egy leírást, amiben benne van mi a teendő a 2005 előtt érettségizetteknél
[link]
meg úgy minden, ami felvételihez kell, ne foglalkozzatok azzal, h ez milyen kar v szak, nem az a lényeg most :)
amúgy rendőrtisztin még érthető is, sztem meg is jegyeztem h van ahol előfordulhat, de ilyenekben nem gondolkodtam h rendőr, vagy katona, ilyenek :) sok szerencsét, addig nyelvvizsgázz le ha még nincs, jobb most mint később (most nyelvvizsgázok+1 hónap és államvizsga... túlságosan kitoltam :D és a nylevvizsg. eddigi eredményeim alapján nem látom sok esélyét h sikerült is...)
2011. nov. 22. 17:37
Kapcsolódó kérdések: