Színész szeretnék lenni?

Figyelt kérdés
De nem azt tanulom, vannak még így?
2011. nov. 19. 10:57
 1/10 anonim válasza:
Én jártam a színházba stúdiozni, de én sem végeztem ilyes fajta sulit!elvégeztem egy színház tanfolyamot is.Tehetségesnek tartanak, de rájöttem hogy mégsem az én világom!Szerintem menny el a legközelebbi színházba és kérdezd meg hogy van e ilyenre lehetőség!nem egy olcsó mulatság, de megéri!:)És bármikor jelentkezhetsz kaposvára az egyetemre!:)Kitartást
2011. nov. 19. 11:03
 2/10 anonim ***** válasza:

1. Mennyi idős vagy?

2. Foglalkoztál-e már színészkedéssel iskolán kívül, vagy akár iskolában?

3. Nem akarsz-e akkor színi tanodába járni?

4. Szereted-e a verseket, monológokat, figyeled-e egy filmben a színészek játékát?

Ha még fiatal vagy, akkor nem vesztettél semmit, de ahhoz, hogy a Színműre bekerülj, nem ártana már előre foglalkozni kicsit a témával: rengeteg könyvet, verset olvasni, a filmeket ilyen szemmel nézni, ahol csak lehet, szerepelni...

2011. nov. 19. 11:03
 3/10 A kérdező kommentje:

16 éves fiú vagyok, nem foglalkoztam még színészkedéssel, de azt vettem észre magamon hogy szeretek szerepelni, középpontban lenni és nagyon érdekel ez a pálya.

De szeretnék színi tanodába járni, csak nem tudom hogy fogjak hozzá, úgy hogy a 2. évemet töltöm egy másik szakközépiskolában.

Szóval, hogy meg-e tehetném hogy átiratkozzak valami jó drámatagozatos suliba ..

Szeretem a verseket, de mi köze most ehhez pontosan, illetve miért fontos ez a kérdés?

És igen legtöbbször ahogy figyelem a filmeket, a szereplők helyébe gondolom magam. (irónikusan)

Mihez képest vagyok fiatal :)

Az hogy rengeteg könyvet olvasok és verset, az miért vinne előrébb?

És neked hogy volt a történet, ahogy az első postban írtad? :)

Akár privátban elmondod?

UI: Azt kérdezném még tőled, hogy ugye vannak egyetemi színészeti iskolák, ha oda jelentkeznék érettségi után, az mennyire lenne hátrány vagy jó döntés? vagy még az előtt kéne valamit lépnem?

2011. nov. 19. 12:00
 4/10 anonim ***** válasza:

Én csak a második válaszoló vagyok, az elsőt nem én írtam. :)

A vers és könyv az nagyon-nagyon fontos egy színésznek! Még, ha nem is vesszük, hogy a felvételi mindenhova X számú vers meg X számú monológ... A tájékozottság, olvasottság alapelvárás.

Nem elég, hogy az ember szeret középpontban lenni, mert ennek ugye feltételei is vannak. :) Azt tanácsolom, olvasgass, hogy a különböző tanodákban, egyetemeken mi a felvételi követelmény, mely jegyeket nézik...

Földessy Margit, Gór Nagy Mária... Csak alapnak.

16 évesen még nem késő szerintem, és az Egyetemet sem butaság akkor megpróbálni, de tudnod kell, hogy oda a legritkább esetben kerül be az ember elsőre! Szinte soha. Úgyhogy a többit is nézd meg mindenképp.

2011. nov. 19. 12:06
 5/10 anonim válasza:
Szia!én vagyok az első!azért érdemes a filmeket nézni meg olvasni mert sokat tanulsz belőlük!a felvitelire is kb 10 vers próza, monólog ének kell!ha ez mind megvan akkor ok!középsuli nincs kimondottan olyan ahol csak ezt tanulod, majd jelentkezz egyetemre vagy fősulira!de komolyan van amelyik igen drága, én hallottam olyanról hogy évente 3 millióba került a szak!járj énekelni, színészkedj a suliban, tudj táncolni, szinte ez mind követelmény, és elsősorban ez a felvétel is!3 ráta van mindegyiken át kell kerülni hogy felvegyenek!Akihez én jártam gyakorlatra, Ő színész de nincs diplomája mert nem vették fele egyszersem kaposvárra, pedig elismert színész!!nagy fába vágod a feszéd, de kivánom h sikerüljön!ha van valami kérdésed írj privit:)
2011. nov. 19. 12:47
 6/10 A kérdező kommentje:

Ja értem, azért hittem hogy egy vagytok mert pont egy időben írtatok postot :D

és a "válaszok százaléka" is megegyezik :)

Öhm, köszönöm a válaszokat, de lenne egy kérdésem az éneklésről, hogy ha valakinek nincsen jó hangja / nem tud énekelni, akkor ő már nem is lehet színész? annak ellenére se ha tehetséges?

http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdesek..

2011. nov. 19. 14:14
 7/10 anonim válasza:
:) nekem sincs jó hangom, de énekelni tudok sztem ez a lényeg!az én tanárom azt mondta. hogy válaszunk egy igazi szakmák a színészet mellé, és akkor ptobáljuk meg!de mondom van oylan színész akinek nincs meg a színészi diplomája mégis az egyik legjobb színész!a lényeg h fedezzen fel valaki (pl Szabó Győző)de ténlyeg ha ezt elhatároztad, akkor ne add fel!(első voltam)
2011. nov. 19. 15:07
 8/10 A kérdező kommentje:

de ha nincs jó hangom, és ezt mondom felvételin is akkor is meghallgatnak? vagy hogy van ez?

vagy ha azt mondom nincs jó hangom, akkor már el is vetnek?

2011. nov. 19. 17:41
 9/10 anonim ***** válasza:

Énekelni minden színésznek kell kicsit tudnia, de ha nem musical vagy zenés színész szakra mész, akkor nem várják el, hogy szuper énekes legyél. :) Csak annyira kell, hogy ha a szerep pár soros dalocskát kíván, az menjen. Magyarul alapszinten. :)

De ugyanilyen alapszinten kell tudni táncolni (balett, modern, mindenféle - de ezt majd ott is tanulod), vívni, asszem lovagolni is... Mindenféle olyasmit, ami egy szereppel előjöhet.

Az sem mindegy, hogy színpadi- vagy filmszínész akarsz-e lenni? Nem külön szak persze, ne ijedj meg, inkább csak az elhelyezkedési lehetőségek miatt. :)

És a Vörösmarty Gimnázium dráma tagozata nagyon erős, onnan sok színész került ki!

[link]

2011. nov. 19. 19:23
 10/10 A kérdező kommentje:

ti pontosan hol / mit és mennyit foglalkoztatok a színészettel?

a vmg-be járt / jár valaki?

2011. nov. 19. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!