Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Honnan szerezzek holnapig...

Honnan szerezzek holnapig felsőoktatási jelentkezési lapot? Ha nem szeretném az e-felvit. Régen lehetett kapni írószerben, postán, már sehol?

Figyelt kérdés
Igen, tudom, kicsit megkéstem, de eddig is utolsó nap adtam fel minden jelentkezésemet... csak ehhez a mostanihoz még semmit nem készítettem elő...
2011. nov. 14. 19:00
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Ha nem veszed meg a tájékoztatót, akkor honnan tudnád az e-felvin kívül, hogy miket hirdetnek meg? A tájékoztató számít hiteles forrásnak, az intézmények honlapján lévő esetleges infók nem. Ha meg nem veszed meg és felvin nézed meg a szakokat, akkor egyúttal jelentkezhetsz ott is. Nem szándékos terelgetés van ebben, hanem puszta logika.
2011. nov. 14. 23:25
 12/21 anonim ***** válasza:

"Ha nem veszed meg a tájékoztatót, akkor honnan tudnád az e-felvin kívül, hogy miket hirdetnek meg?"

Mondjuk vesznek egyet és átmegy a fél osztály rajta?

2011. nov. 15. 00:48
 13/21 anonim ***** válasza:
Nem kötekedésképp, de most keresztféléves eljárásról van szó, komplett osztályok jelentkeznek erre?
2011. nov. 15. 00:50
 14/21 anonim ***** válasza:
Most ezt sem kötekedésből, de szerinted az a logikus, hogy ha csak lapot veszel, akkor kell hozzá a könyv is, mert különben honnan tudnád. Akkor nem körbeadja az osztály, hanem megnézi a könyvtárban, haver is jelentkezik, az övében, akárhol. Igaza van annak aki azt mondta, hogy terelgetnek, hogy csak könyvestől legyen elérhető. Szerinted meg ez csak logika. Erre reagáltam, hogy ez nem logika, hanem lehúzás, mert nem csak egy ember használhatja a könyvet, régen is kézről-kézre járt, ismerőstől lett kölcsön kérve, könyvtárból átnézve, lapot meg lehetett venni minden sarkon olcsón.
2011. nov. 15. 02:43
 15/21 anonim ***** válasza:

"Most" is meg lehet kapni. Nyilván a keresztfelvételis eljárás alatt sokkal kevesebb érdeklődő van, így csak pár helyen lehet kapni. A rendesnél nagyobb az osztogató helyek száma is.

Nálunk annak idején ez nem volt divat, hogy körbeadogatjuk a könyvet, mindenki megvette magának, és azóta is én minden évben megvettem.

Szerinted ahol kitalálták ezt a rendszert, ott direkt alapoztak a ti spórolásotokra? Tudták előre, hogy ti úgysem vesztek egy rakat könyvet, ezért szándékosan nyitva hagytak egy menekülő kiskaput, az e-felvit, ahová ilyen furfangos, galád módszerekkel beterelik a jó népet. Aztán kéjes vigyorral prezentálják a legújabb statisztikákat az e-felvi népszerűségéről :D De ha már konspirálunk, akkor a könyvkiadónak nincs lobbija?

A könyv megosztásánál a spórolásotok velejárójának "áldozata" vagy, számolni kell előre ezzel a ténnyel, a lehetőségek beszűkülnek. De persze ezt is biztos kitervelték előre a gonosz vezetők.

2011. nov. 15. 10:09
 16/21 A kérdező kommentje:

jaj ne vitázzatok...

köszönöm mindenkinek a választ, igazán kedves volt mindegyikőtök

2011. nov. 15. 17:05
 17/21 anonim ***** válasza:
:D A vita nem rossz dolog, sőt, mindenkinek a hasznára válik. Ellenben a veszekedés rossz dolog, remélem érzed a különbséget.
2011. nov. 15. 17:54
 18/21 A kérdező kommentje:
azt még meg tudnád mondani, lehetséges-e, hogy most csak jelentkezem, de az eljárás díját csak holnap/holnapután fizetem be? Olvastam, hogy aki nem, vagy nem megfelelően fizette a díjat, azt figyelmeztetik és 8 nap áll rendelkezésére rendezni. Szóval akkor elvileg lehetséges...
2011. nov. 15. 18:06
 19/21 anonim ***** válasza:

Amikor én legutoljára jelentkeztem, akkor a jelentkezési lapra fel kellett ragasztani a feladóvevényt, így nyilván a jelentkezési határidőig kellett azt is befizetni. De van lehetőség banki átutalásra is, bár ekkor is mellékelni kell az átutalásról az igazolást. Ha napközben jutott volna eszedbe, akkor fel tudtad volna őket hívni, de már régen vége a munkaidőnek. A felvételi tájékoztatóban jó nagy betűkkel ott van, hogy ha határidőre nem teljesíted a befizetést, akkor megszünHET a felvételi eljárásod.

Van a jelentkezési lap feldolgozó emberkénk, látja, hogy nem mellékeltél semmit, és nem is vagy kedvezményre jogosult... Tudni kellene, hogy van-e valami gyakorlat erre, vagy kapásból semmisnek veszik a jelentkezést.

Próbálj valahogy éjfélig összeszedni pár ezer forintot :D

2011. nov. 15. 18:32
 20/21 A kérdező kommentje:
:) kösz, jó fej vagy, de nem pénzem nincs (dolgozom), hanem kellett volna nyitnom egy számlát, amiről elutalom, de valamiért az élt a fejemben, hogy fizetni elég később is (igen, tudom, hogy fel kellett ragasztani a csekk eredetijét, erre én is emlékszem, csak mivel én is felragasztottam annak idején, nem tudom, mi lett volna, ha anélkül küldöm el :) ). A másik, hogy magam sem tudtam, komolyan gondolom-e, hogy ennyi kihagyás után visszaülök az iskolapadba... talán jó ötlet, talán nem. Mindegy, ezt lehet, hogy most kihagyom, s ha a sors úgy akarja, a szeptemberben indulóra beadom a jelentkezésemet. Köszi a beszélgetést.
2011. nov. 15. 18:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!